Ми у Facebook
02.10.2014, 14:17

На Рівненщині знову розпочався місячник добровільної здачі зброї

З метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, профілактики злочинів з їх використанням у жовтні цього року на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.
У цей період громадяни можуть звернутись в органи внутрішніх справ, до дільничних інспекторів міліції і добровільно здати зброю, боєприпаси до неї, вибухові матеріали та спеціальні засоби. При цьому, треба відмітити, що громадяни, які добровільно здають зазначені предмети і матеріали звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони, заряджені речовинами сльозоточивої та дратівної дії після перевірки, чи не перебувають вони в розшуку, можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законом порядку.

Хотілося б звернути увагу громадян – близьких родичів померлих власників мисливської зброї та спецзасобів самооборони, що зброя та спецзасоби померлих власників у п’ятиденний строк повинні також добровільно здаватись їх родичами в органи внутрішніх справ, де вони зберігаються до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу органів внутрішніх справ тягне за собою притягнення громадян до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів та конфіскації зброї.

Слід відмітити, що місячники добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів стійко увійшли у практику роботи органів внутрішніх справ і проводяться щорічно, не менше двох разів на рік, і це дає свої позитивні результати на шляху боротьби з незаконним обігом вказаних предметів і матеріалів.

Так, протягом квітня 2014 року працівниками міськрайвідділів області прийнято від населення 143 одиниці зброї, із них 10 нарізної армійських зразків, 9 мисливської нарізної зброї, 82 одиниці гладкоствольної мисливської зброї, з яких 32 зареєстрованої, 27 одиниць холодної зброї, 15 – саморобної, 21 – снаряд та здано боєприпасів до зброї армійських зразків – 277, мисливських нарізних – 2247.

Крім того, населенням здано 38 одиниць спецзасобів, із них 34 газові пістолети (револьвери), 4 пристрої для відстрілу патронів споряджених гумовою кулею.

УГБ УМВС України в Рівненській області





На правах реклами