Ми у Facebook
11.10.2014, 11:33

Що саме рівняни шукають в Інтернеті?

До Вашої уваги - нове дослідження від Яндекса про те, що саме рівненчани та інші жителі України шукають в мережі Інтернет.
Дослідження підготоване за даними пошуку Яндекса з використанням звітів Gemius S. A., Factum Group та Державної служби статистики України.

Згідно даних Gemius S. A., в Україні налічується майже 19 млн осіб у віці від 15 років, які хоча б раз на місяць відвідують Інтернет.

Протягом тижня число користувачів пошуку та їхня активність змінюються несуттєво. Трохи менше, ніж зазвичай, пошук затребуваний у п'ятницю та суботу. Протягом дня пік пошукової активності простежується з 20:00 до 22:00 — у ці години користувачі задають удвічі більше запитів, ніж у середньому за добу.



Загалом приблизно половина усіх пошукових запитів українських користувачів Яндекса пов'язана з дозвіллям — пошуком фільмів і музики, спілкуванням у соціальних мережах, хобі, культурними заходами тощо. Як правило, що більше місто, то вища в ньому частка запитів ділового та комерційного характеру, а частка запитів про дозвілля — нижча.

Жителі Рівненщини та інших регіонів Західної України частіше шукають у Яндексі відеохостинги, серіали і мультфільми, а от інтерес до телевізійних шоу, кулінарії, моди та виховання дітей тут нижчий, ніж загалом по країні.

Майже третина запитів до Яндекса від рівненчан надходить українською мовою, і ця частка невпинно зростає. Вибір мови для запиту істотно залежить від його тематики. Найпопулярніші теми пошуку українською мовою — освіта, держпослуги та адміністративні питання. Російською найчастіше шукають кіно, серіали, мультфільми, а також товари та послуги.



Зміна політичної ситуації в Україні насамперед позначилася на запитах користувачів про поточні події або сайти з новинною інформацією. Наприклад, частка запитів зі словом "новини" або "новости" до літа 2014-го зросла майже у чотири рази порівняно з осінню 2013 року. Значно збільшилася кількість запитів із назвами сайтів популярних новинних видань. Водночас люди не переставали цікавитися іншою інформацією, і список найпопулярніших у пошуку тем практично не змінився.

Найпопулярніші запити до Яндекса жителів Рівного і області восени 2014 року:

[вк]
[одноклассники]
[вконтакте]
[порно]
[гугл]

А от приклади унікальних запитів рівненчан — таких, які задають не частіше, ніж раз на тиждень:

[що робити якщо нудно вдома]
[колір денім це який]
[як доглядати черепаху]
[як змінити життя на краще]
[що таке суржик і чому він існує]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ