Ми у Facebook
04.10.2014, 11:30

Надійність бізнес-партнерів рівняни можуть перевірити через електронні сервіси

Цьому допоможуть корисні інтернет-ресурси, наприклад, електронний пошук в ЄДР, Єдиний ліцензійний ресурс, реєстри платників податку і списки банкрутів.
Щоб переконатися, чи справді існує суб’єкт господарювання, з яким підприємство має намір укласти договір, слід перевірити, чи є про нього відомості в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. Для цього необхідно звернутися до електронного пошуку в ЄДР за посиланням http://irc.gov.ua/ua/poshuk – v – yelr.html. За допомогою цього ресурсу можна дізнатися повну та скорочену назву суб’єкта господарювання, ідентифікаційний код, організаційно-правову форму, місцезнаходження, перелік засновників, дані про розмір статутного фонду, дату і номер запису про взяття і зняття з обліку в органах Державної фіскальної служби України та інші відомості.

Дізнатися про наявність ліцензій можна скориставшись Єдиним ліцензійним ресурсом за посиланням http://irc.gov.ua/ua/poshuk – v – yelr.html. За допомогою цього ресурсу можна дізнатися серію та номер ліцензії, вид діяльності, термін дії ліцензії та орган ліцензування.

З'ясувати, чи знаходиться контрагент на обліку в органах Державної фіскальної служби України допоможе податковий сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес–партнера» за посиланням http://sfs.gov.ua/businesspartner. За допомогою цього ресурсу можна дізнатися дані про облік платника в податкових органах, про відсутність чи наявність податкового боргу.

Також на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України (http://sfs.gov.ua/) знаходяться корисні електронні сервіси: «Адреси масової реєстрації платників податків», «Реєстр платників ПДВ», «Реєстр платників єдиного податку».

За допомогою інформаційно–довідкової системи «Банкрутство» за посиланням http://www.bankrut.gov.ua можна перевірити, чи не порушено справу про банкрутство щодо того чи іншого підприємства.
Також, Торгово-промислова палата України веде Реєстр надійних партнерів, яким можна скористатися за посиланням http://www.ucci.org.ua/ru/servngrg.html.

ГУ ДФС у Рівненській області.





На правах реклами