Ми у Facebook
06.10.2014, 08:18

Міносвіти затвердило нові програми ЗНО на 2015 рік

Міністерство освіти і науки затвердило 9 програм зовнішнього незалежного оцінювання з навчальних предметів, що будуть конкурсними при вступі до вищих навчальних закладів у наступному році.
Зокрема, нові програми тестування затверджено з української мови і літератури, географії, біології, математики, фізики, хімії, історії України, іноземних мов, а також російської мови.

У переліку програм, затверджених міністерством Наказом № 1121 від 01 жовтня 2014 року, наразі відсутні програми ЗНО зі світової літератури та всесвітньої історії. Чи будуть ці навчальні предмети включені до програми проведення ЗНО у 2015 році - стане відомо найближчим часом.

За яким графіком навчатимуться рівненські школярі у 2014-2015 навчальному році

Як відомо, Міністерство освіти і науки розробило проект Умов вступу до вищих навчальних закладів України, який має бути затверджений не пізніше 15 жовтня 2014 року після процедури громадського обговорення.

Однією з найбільш очікуваних змін є запропонована норма щодо обмеження строку дії сертифікату ЗНО. Відповідно до пропозицій МОН, вступники у наступному році матимуть право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання виданий лише у 2015 році, - повідомляє портал Osvita.ua.

Також вилучено пункт, який дозволяв вступникам, які здобули повну загальну середню освіту в 2007 році або раніше, вступати до вишів за результатами вступних іспитів. Відтепер ця категорія абітурієнтів вступатиме до навчальних закладів лише за результатами ЗНО.

Випускники коледжів при вступі у ВНЗ складатимуть ЗНО

Пропонується закріпити норму, згідно з якою у разі проведення творчого конкурсу у вищому навчальному закладі будуть зараховуватися бали сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання не менш як з двох предметів. У інших випадках зараховуються бали сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з трьох або чотирьох предметів.

Обов'язковим конкурсним предметом для вступу до ВНЗ України залишається українська мова та література.

Програми зовнішнього незалежного оцінювання 2015 року можна переглянути ТУТ.

Про дати реєстрації абітурієнтів для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні у 2015 році, а також про проведення пробного тестування буде повідомлено додатково, повідомляє Osvita.ua.





На правах реклами