Ми у Facebook
06.10.2014, 18:21

Волонтери благодійного фонду “Руєвит”: “Як не ми, то хто?”

У такий непростий для нашої країни час, коли ми стикнулися з неочікуваною загрозою від “братнього” російського народу, всі сили зосереджують для підтримки українських військових.
Велику частину обов’язків, які повинні виконувати державні служби та Міністерство оборони, беруть на себе прості українці. Волонтери жертвують своїм часом та силами, намагаючись хоч трошки підтримати тих, хто на сході країни виборює нашу незалежність.

У Рівному відкриють благодійний ярмарок для допомоги військовим

У Рівному також є організації, які акумулюють зусилля небайдужих для допомоги українських військовослужбовців. Одна з таких спільнот, благодійна організація “Фонд Руєвит” створена небайдужими, патріотичними рівнянами, які об’єднались та згуртували навколо себе волонтерів та активістів задля допомоги армії, для забезпечення, по можливості, усім необхідним, що може врятувати життя нашим бійцям в зоні АТО.

Реагуючи на колективні звернення до організації від військовослужбовців, які знаходяться в зоні АТО та їх родин, БО “Фонд Руєвит” ініціював цільовий збір коштів на закупівлю предметів екіпірування для військових розвідвзводу та збір необхідних продуктів харчування, медикаментів, технічних засобів, одягу, засобів гігієни.

"Нові обличчя РівнОГО": представляємо проект

Волонтерів фонду можна побачити у рівненських супермаркетах, де вони збирають продукти та предмети гігієни, які передають у зону АТО. Крім того, усі небайдужі можуть підтримати військових, переказуючи благодійні кошти на рахунок фонду. Всі зібрані кошти використовують для придбання амуніції, бронежилетів, медикаментів, які так потрібні для захисту та порятунку життя наших хлопців. Також “Руєвит” організовує тематичні заходи, де діти можуть написати листи та намалювати малюнки військовим. Волонтери з рівнянами виготовляють маскувальні сітки, які теж передають в зону АТО. Цікаво й те, що волонтери фонду самостійно доправляють допомогу до військових і можуть надавати усі необхідні підтвердження своєї діяльності. Часто буває так, що волонтерів звинувачують у нечесності, батьки чи близькі не впевнені, що їх допомога справді буде доставлена тим, кому вона адресована. Проте завдяки тому, що волонтери реально спілкуються з військовими, то знають їх нагальні потреби та можуть надати фото, на яких підтверджують доставку всіх посилок, товарів та захисної амуніції. Крім того, “Руєвит” благополучно, тобто без претензій, пройшов перевірку, яку проводив УБЕЗ, що ще раз підтверджує прозорість діяльності волонтерів.

Де у Рівному збирають теплі речі для військових

– На моє яре переконання, волонтери – це високодуховні люди, для яких особисті інтереси уходять на задній план, а інтереси групи, команди є першочерговими, на цьому тлі власне его пропадає і “Як не ти, то хто? Якщо не зараз, то коли?” – розповідає координатор фонду Діана ГОРДІЙЧУК. І саме ці принципи любові до людей, допомоги для ближнього і чесності – в основі діяльності “Руєвиту”.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ