Ми у Facebook
07.10.2014, 18:04

Що потрібно військовослужбовцям, щоб отримати землю у власність

Перелік документів необхідний для надання дозволу на отримання земельних ділянок військовослужбовцями, які перебувають в зоні АТО.
Надання земельних ділянок громадянам-військовослужбовцям, які перебувають в зоні АТО, із земель державної та комунальної власності для будівництва і обслуговування житлвого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва здійснюється в порядку, визначеним статтею 118 Земельного кодексу України, згідно з якою громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель запасу державної або комунальної власності для вищезазначених потреб у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.

До клопотання необхідно долучити наступні документи:

1.Копії документів, що посвідчують особу заявника (копію паспорта громадянин України (стор. 1,2,11), копію реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків (ідентифікаційний номер), документ що посвідчує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ, тощо).

Як отримати компенсацію на оплату комунпослуг

2.Обґрунтування відведення земельної ділянки (в тому числі, розміру земельної ділянки з дотриманням вимог містобудівного законодавства, цільового призначення, зазначивши чи використано право безоплатної приватизації земельної ділянки по зазначеному виду використання тощо).

3.Викопіювання з кадастрової карти (плану) та інших графічних матеріалів, яке має забезпечувати чітке читання контурів угідь, з прив’язкою до межі відповідного населеного пункту, погоджене управлінням (відділом) Держземагентства у районах та місті Рівному.

На викопіюванні необхідно зазначити бажане місцерозташування та розмір земельної ділянки.

Як змінилися ціни на ринку нерухомості в Рівному?

4.Документи, що підтверджують досвід роботи у сільському господарстві або наявність освіти, здобутої в аграрному навчальному закладі (у разі відведення земельної ділянки для ведення фермерського господарства) (ч.6 ст.118 Земельного кодексу України).

5. Довідка з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддями (за даними форми 6-зем), із зазначенням форми власності, складу угідь та категорії земель, запропонованих до відведення, скріплена підписом та печаткою управління (відділу) Держземагентства у районах та місті Рівному.





На правах реклами