Ми у Facebook
08.10.2014, 17:11

Родичі загиблих військових зможуть безкоштовно проводити ДНК-експертизи

В Україні створять єдину базу даних ДНК-експертиз для того, щоб полегшити процес ідентифікації загиблих військових. За базу даних відповідатиме МВС України.
"За результатами робочої наради Координаційного центру при Адміністрації Президента з допомоги постраждалим у зоні АТО прийняли рішення про створення єдиної бази даних ДНК-експертиз, за яку відповідатиме МВС України. Це дозволить значно пришвидшити пошук та гарантувати родичам загиблих безоплатне проведення ДНК-експертиз. Цю роботу профінансує держава", - зазначив він.

11 вересня у Дніпропетровську поховали 11 загиблих бійців, яких не вдалося ідентифікувати.

Списки полонених та звільнених з полону заручників

За інформацією, перед похованням у загиблих забрали всі матеріали для проведення аналізу ДНК. Можливих родичів солдат влада закликає проходити такі ж аналізи для встановлення спорідненості. У разі розпізнання тіл, близькі зможуть забрати останки для перепоховання або встановити на могилах пам'ятники.

Заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Святослав Олійник зазначив, що зараз у закладах судово-медичної експертизи чотирьох прилеглих до зони АТО областей перебувають більше тисячі тіл загиблих, 552 з яких наразі не ідентифіковані. Ця проблема потребує негайного вирішення.





На правах реклами