Ми у Facebook
08.10.2014, 09:10

Відтепер рівнянам буде легше узаконити дачну та садибну будівлю

Уряд спростив введення в експлуатацію готових споруд, які починали будуватися шляхом подання повідомлення.
1 жовтня 2014 Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови № 461 «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів», спростивши декларацію про введення в експлуатацію об’єктів, які починали будуватися шляхом подання повідомлення.

Таке рішення ухвалене за пропозицією Державної архітектурно-будівельної інспекції України, щоб полегшити громадянам оформлення документації про введення в експлуатацію садибних та дачних будівель.

Президент підписав закон про переведення дачних та садових будинків у житлові

Об’єм декларації зменшився з 5 до 2 сторінок, зникла більшість складних таблиць, - повідомляє прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Тепер не потрібно вписувати інформацію про відповідальну особу з технагляду, генпідрядника та генпроектувальника, детальну характеристику споруди, основні її показники тощо.

«Оновлена спрощена декларація складається лише з семи пунктів, тоді як раніше їх було 15. Вона містить лише загально зрозумілі дані. Тому заповнити її зможе будь-яка людина, яка навіть не є фахівцем у будівництві. У зв’язку з цим ми очікуємо суттєвого скорочення кількості відмов у реєстрації декларацій. Тепер ввести садибну чи дачну будівлю в експлуатацію можна буде просто, зручно та швидко», - заявив голова Державної архітектурно-будівельної інспекції Максим Мартинюк.

Крім того, будівлі та споруди, які за будівельним паспортом входять до єдиної групи будівельних споруд, можна буде вводити в експлуатацію окремо.

Громадяни, які починали будівництво шляхом подання повідомлення, вказуватимуть у Декларації лише наступне:
- інформацію про об’єкт;
- інформацію про замовника;
- дані щодо повідомлення про початок будівельних робіт;
- інформацію про поштову/будівельну адресу;
- реквізити документу, що посвідчує право власності/користування земельною ділянкою;
- характеристику індивідуальних житлових, садових, дачних будинків та нежитлових будівель (за результатами технічної інвентаризації);
- інформацію про проведену технічну інвентаризацію об’єкта будівництва.





На правах реклами