Ми у Facebook
08.10.2014, 13:58

Арсеній Яценюк: Україна почала отримувати норвезький газ за контрактом "Нафтогаз" - Statoil

«Почалося постачання природного газу за контрактом між НАК «Нафтогаз України» та одним із найбільших світових енергетичних операторів, норвезькою компанією Statoil», - повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 8 жовтня.
Глава Уряду зазначив, що постачання почалося із 6 години ранку 1 жовтня.

Він підкреслив, що ситуація в енергетиці складна, проте Уряд контролює її. Він нагадав, що в українських газових сховищах є 16,7 мільярда кубічних метрів газу.

Арсеній Яценюк наголосив, що для того, аби пройти зиму, Україні необхідно придбати додатково близько 5 мільярдів кубічних метрів газу. За його словами, є два варіанти вирішення цієї проблеми. Перший варіант – тимчасова угода:

«Ми разом із Європейським Союзом проводимо спільну енергетичну політику з тією метою, щоб підписати тимчасову угоду на постачання природного газу, доки Стокгольмський арбітражний суд остаточно не вирішить спір між «Нафтогазом» і «Газпромом».

«Другий варіант – якщо така угода не буде досягнута в рамках трьохстороннього формату, де Україна і ЄС мають спільну позицію, і третя сторона – Російська Федерація, Україна звернулася до суду для отримання тимчасового рішення, яке б встановило відповідну ціну і умови постачання такого природного газу до моменту винесення остаточного вердикту Стокгольмським судом», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«НАК «Нафтогаз України» в постійному зв’язку з нашими європейськими партнерами. Ми чітко висловили свою позицію, як ми бачимо умови підписання тимчасової угоди. І будемо очікувати на подальші перемовини і прийняття рішення в цьому питанні», - сказав Глава Уряду.

Урядовий портал





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ