Ми у Facebook
11.10.2014, 10:10

Всі учні 11 класів писатимуть ЗНО

У квітні 2015 року усі одинадцятикласники складатимуть єдиний тест з української мови, результати якого зараховуватимуться як державна підсумкова атестація за підсумками навчання у школі, а також як ЗНО, результати якого можуть бути використанні при вступі до вишу.
Про це 9 жовтня під час прес-конференції щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2015 році повідомив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський.

За словами Полянського, цього навчального року Міністерство освіти і науки та Український центр оцінювання якості освіти створять єдині тести для оцінювання знань випускників шкіл лише з української мови. Тестування з цього предмета планується провести у квітні, повідомляє Osvita.ua.

Заступник міністра повідомив, що у 2015 році одинадцятикласники складатимуть три шкільних іспити: поєднаний тест з української мови, іспит з математики чи історії України, а також іспит з третього предмета за вибором учня.

Міносвіти затвердило нові програми ЗНО на 2015 рік

У свою чергу, директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук наголосив, що всі випускники 11-х класів складатимуть ЗНО та ДПА з української мови за єдиними тестами.

У 2014/2015 навчальному році державна підсумкова атестація вперше відбуватиметься не за міністерськими збірниками завдань, а винятково за завданнями, що розроблятимуть самі школи.

За яким графіком навчатимуться рівненські школярі у 2014-2015 навчальному році

Заступник міністра повідомив: державна підсумкова атестація як форма оцінювання знань учня при завершенні початкової школи, основної школи та старшої школи не може бути скасована, оскільки її проведення передбачено законодавством ще з 1999 року.

Офіційну інформацію щодо ЗНО 2015 Міносвіти обіцяє опублікувати 15 вересня.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ