Ми у Facebook
11.10.2014, 09:45

Нова податкова реформа [РОЗ'ЯСНЕННЯ]

Зі слів голови ДФС Ігоря Білоуса, запропоновані Урядом реформи податкової системи дадуть поштовх незворотному процесу змін в інших секторах економіки.
Серед найзатребуваніших податкових пропозицій, що ввійшли до урядового пакету реформ:

- податковий компроміс, який має стати "стартовим майданчиком для початку реформування податкової системи", а також зміни в оподаткуванні прибутку, що радикально спростять обрахування податку та обмежать суб'єктивізм податкових інспекторів у визначенні бази оподаткування;

- детінізація доходів громадян, подолання корупції, декриміналізація ПДВ, підтримка малого й середнього бізнесу;

- обмеження готівкових розрахунків сумою 15 мінімальних заробітних плат (на сьогодні це 18 270 грн);

- легалізація заробітної плати протягом року;

- відновлення довіри до гривні та банків;

- реформування єдиного соціального внеску (ЄСВ), запровадження непрямих методів контролю доходів фізичних осіб, добровільного разового декларування майна та податкової амністії для громадян.

Українців можуть відправляти за свій рахунок на невизначений термін

Так, реформа ЄСВ передбачає значне, у 2,5 рази, скорочення податкового навантаження на ту частину зарплати, яку чимало працедавців виводять з готівкового обігу і роздають у конвертах. Запропонований порядок обрахування ЄСВ сприятиме не тільки детінізації зарплати, а й її зростанню. В свою чергу, непрямий метод контролю сплати податків полягає у запровадженні контролю відповідності фактичних витрат громадян на придбання активів, насамперед вартісних, їхнім реальним доходам.

Коли переходимо на зимовий час

Буде запропоновано разове добровільне декларування майна та податкова амністія для громадян, котрі дозволять встановити точку відліку активів фізичних осіб на момент введення непрямого методу контролю сплати податків. Зі слів очільника ДФС, усі, хто захоче легалізувати своє майно, свої заощадження, зможуть це зробити. Той, хто добровільно задекларував свій майновий стан, буде звільнений від відповідальності за колишні порушення податкового чи валютного законодавства.

Із доходів, зазначених у разовій декларації, не треба буде платити жодних додаткових платежів.

Автор: Наталія Чепіга
Джерело: dinai.com/ua/overview





На правах реклами