Ми у Facebook
13.10.2014, 11:31

Зупинка «Рівнеазоту» може стати для Рівного великою бідою [+Відео]

У цьому переконаний міський голова Рівного Володимир Хомко. Адже «Рівнеазот» - це 30 мільйонів гривень чисто міських податків і майже півмільярда гривень податків усіх видів із загальної кількості.
В опублікованій на офіційному сайті Кабміну постанові № 448 від 29 вересня зазначено: «У зв’язку з необхідністю економії природного газу Кабінет Міністрів України постановляє з 1 жовтня 2014 року і до завершення осінньо-зимового періоду 2014-15 років або до прийняття окремого рішення уряду припинити використання для технологічних потреб природного газу підприємствами, які виробляють мінеральні добрива». Виняток становить лише той газ, який після опублікування цієї постанови може бути імпортований самими підприємствами.

До переліку підприємств, яких стосується рішення уряду щодо заборони використовувати для технологічних потреб природний газ, потрапив і рівненський промисловий гігант «Рівнеазот».

«Рівнеазот» може припинити роботу через економію газу? [+Відео]

Водночас зупинка підприємства занепокоїла обласну, а ще більше - міську владу. Адже «Рівнеазот» - найбільший платник податків у місті.

- «Рівнеазот» використовує природний газ як сировину для виробництва мінеральних добрив. І тому його замінити нічим не можна. Так, як борошно для хліба. І для міста Рівного зупинка підприємства на період опалювального сезону може обернутися великою бідою. Бо що таке для міста «Азот»? Це 30 мільйонів гривень чисто міських податків і майже півмільярда гривень податків усіх видів із загальної їхньої кількості 1,1 мільярда гривень, що зібрані в місті, - пояснює ситуацію міський голова Рівного Володимир Хомко. - Тобто зупинка ПАТ «Рівнеазот» – це штучно створена економічна і соціальна проблема для міста, яке поки що досить стабільне.


За інформацією прес-служби Рівненської міської ради.





На правах реклами