Ми у Facebook
14.10.2014, 10:47

Порошенко встановив нове свято замість 23 лютого

Україна більше не святкуватиме День захисника Вітчизни, який відзначається 23 лютого і встановив День захисника України
14 жовтня.
«З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості» Президент постановив установити в Україні свято — День захисника України, яке відзначати щорічно 14 жовтня.

Також Порошенко визнав таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 23 лютого 1999 року №202. (Цим указом встановлювалося відзначення 23 лютого Дня захисника Вітчизни — УНІАН).

Як відомо, ще в серпні Президент заявив про скасування святкування 23 лютого Дня захисника вітчизни.

Президент підписав закон про люстрацію

"У багатому на подвиги літописі українського воїнства безліч битв і дат, гідних стати Днем захисника Вітчизни. Я підкреслюю, Україна ніколи більше не святкуватиме це свято за воєнно-історичним календарем сусідньої країни. Ми вшановуватимемо захисників своєї Вітчизни, а не чужої, - сказав Президент.

Як відомо, 23 лютого в Україні ще з радянських часів відзначається День захисника Вітчизни, при тому, що 6 грудня українці святкують День Збройних Сил України.





На правах реклами