Ми у Facebook
14.10.2014, 17:09

У центрі Рівного співали та марширували

У Рівному на Майдані Незалежності відбувся ХХ щорічний огляд-конкурс військово-патріотичної пісні та строю «Червона калина».

До участі в заході залучалися 33 команди старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів обласного центру. «Червону калину» приурочили до дня свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, 72-ої річниці Української Повстанської Армії та нововстановленого Дня захисника України.До складу журі увійшли військовослужбовці Рівненського об’єднаного міського військового комісаріату, окремої бригади зв’язку а також військового оркестру оперативного командування «Північ».



У Рівному встановлять меморіальну дошку загиблому на Майдані Олександру Храпаченку


- Огляд-конкурс пройшов у два етапи. Зокрема, спочатку школярі пройшли строєм і виконали військове вітання згідно положень Статутів Збройних Сил України. А під час другого етапу учасники виконали строєм патріотичні та козацькі пісні. Школярі продемонстрували досить хороші навички стройового кроку і стройової злагодженості взводів. Сподіваюся, що ці молоді люди у майбутньому оберуть професію військовослужбовця, - прокоментував член журі, військовий комісар Рівненського об’єднаного міського військового комісаріату полковник Михайло Твердохліб.





Так, перше місце в огляд-конкурсі військово-патріотичної пісні та строю «Червона калина» посів взвод спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №15. Також, з різних номінацій усі учасники отримали грамоти та подяки.



Корейці інвестують у Рівне 15 мільйонів доларів

Під час заходу перед учасниками і гостями виступили бандуристи Рівненського обласного ліцею.

Варто зазначити, що огляд-конкурс «Червона калина» був започаткований у 1994 році з ініціативи міського об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка і проводиться щорічно управлінням освіти Рівненського міськвиконкому.





На правах реклами