Ми у Facebook
15.10.2014, 14:18

Сьогодні з’явилася в обігу пам’ятна монета «500-річчя битви під Оршею»

Пам’ятна монета «500-річчя битви під Оршею» виготовлена з нейзильберу номіналом 5 гривень масою майже 17 грамів. Сьогодні, 15 жовтня, її реалізовуватимуть в Управлінні НБУ в Рівненській області, філіях та відділеннях банків дистриб’юторів за ціною 25 гривень. Загальний тираж – 30 тисяч монет.
Монета була виготовлена по ініціативі Рівненської обласної держадміністрації Для цього були направлені листи в Адміністрацію Президента, Кабінет Міністрів, Національний Банк України.

"Особливо було важливо, що вона з’явилася саме цього року, коли ми відзначаємо 500-річчя перемоги битви під Оршею", - розповів заступник голови РОДА Олександр Савчук.

Як на Рівненщині відзначили 500-річчя перемоги під Оршею


На аверсі монети розміщено малий Державний Герб України, у центрі - композиція з чотирьох мечів, що символізує військову співдружність чотирьох народів: польського, литовського, білоруського, українського. Місце перетину мечів увінчує стилізований вінок із дубового листя - символ військової слави і звитяги. Праворуч на монеті розміщено логотип Монетного двору Національного Банку України.



На реверсі монети зображено символічну композицію битви, в основі якої - стилізовані фрагменти полотна «Битва під Орфею», створеного невідомим учасником битви, праворуч зображено князя Костянтина Острозького.



На Рівненщині відзначають 500-річчя перемоги над московським військом - битви під Оршею





На правах реклами