Ми у Facebook
26.10.2014, 18:44

Найкращі ліки проти депресії - в'язання шкарпеток

Серед різноманітних способів заспокоїти розбурхані нерви й підвищити опірність організму до стресів чи не найпростіший, найефективніший і найпрактичніший антидепресант - рукоділля.

Британський лікар-фізіотерапевт Бетсан Коркілл (Betsan Corkill) колись запропонував лікувати нерви з допомогою старого доброго способу - плетіння спицями та інших видів рукоділля. І навіть заснував спеціалізовану клініку. А з 2005 року у Мережі працює терапевтична група підтримки цього корисного заняття «Stitchlinks».

Доктор Коркілл та тисячі прихильників його терпії переконані: в'язання - це не просто «двосторонні ритмічні психосоціальні інтервенції». Складна комбінація фізіологічних, психологічних, поведінкових, соціальних і творчих переваг цього виду рукоділля позитивно впливає на здоров'я і самопочуття людей. Одне слово – антидепресант.

Коркілл вважає, що процес в’язання светрів чи шкарпеток – та сама медитація, що позитивно впливає на психічний стан людини та її розум.

За результатами його дослідження, жінки, що займаються плетивом принаймні тричі на тиждень, практично ніколи не стикаються з тяжким тривожним і пригніченим станом. А ще, на думку медика, плетіння може стати ефективним видом додаткової терапії при лікуванні важкої депресії та навіть відволікає від сильного постійного болю.

Плетіння спицями на тривалий час переорієнтовує увагу, заспокоює, релаксує і навіть контролює очікування болю.

Цей вид рукоділля, на думку його прихильників, здатен лікувати депресію чи інші психологічні стани та навіть допомагає у важкі періоди життя. За кордоном його все ширше застосовують у притулках та санаторіях для людей похилого віку, клініках та хоспісах, а волонтери створюють «гуртки в’язання для самотніх людей»,

А ще красиві та оригінальні в’язані речі, крім оздоровчого і заспокійливого ефекту, приносять радість, естетичну насолоду і практичну користь. Доведено життям!

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Де у Рівному збирають теплі речі для військових
Рівненським бійцям найбільше потрібні теплі речі [+Відео]
Антистресових котів рівнянка в’яже своїми руками





На правах реклами