Ми у Facebook
22.10.2014, 12:39

«Горинь» більше не буде батальйоном територіальної оборони?

Як повідомляє прес-служба обласної ради, з'явилась інформація, що Міністерство оборони України має намір змінити статус батальйону територіальної оборони Рівненської області «Горинь» та підпорядкувати його структурним підрозділам Міністерства оборони.
Голова обласної ради Михайло Кириллов та голова Рівненської облдержадміністрації Сергій Рибачок звернулись до міністра оборони Степана Полторака з проханням не допустити цього.

У зверненні йдеться, що «рівненський батальйон сформований для забезпечення правопорядку та виконання завдань територіальної оборони на території області з числа добровольців — ініціативних, патріотично налаштованих мешканців області. У зв‘язку з військовими діями на сході України батальйон бере участь в антитерористичній операції, де зарекомендував себе позитивно. Але чутки про зміну статусу викликають незадоволення та соціальну напругу як серед бійців батальйону, так і в їхніх родинах».

Рівненські чиновники попрохали залишити батальйон тероборони у розпорядженні оперативного командування «Північ» Збройних Сил України та не змінювати його територіальний статус.



Статті по темі:

На сході поранили бійця ОК «Північ»

Рівняни заквасили 1,5 тонни капусти для бійців АТО [ФОТО]





На правах реклами