Ми у Facebook
22.10.2014, 16:43

Рівне: місцеві шахраї одурили італійця на мільйони гривень

Рівненська прокуратура за результатами розгляду звернення громадянина Італії виявила ознаки кримінального правопорушення за фактом вчинення стосовно нього шахрайських дій.
На сьогодні встановлено, що внаслідок злочинних махінацій жителя Рівненської області завдано майнової шкоди іноземцю у вигляді відчуження на підставі судового рішення права володіння нежитловим приміщенням під кафе у Рівному, а також стягнення з останнього багатомільйонного грошового боргу, якого насправді не існує.

У прокуратурі Рівненської області з’ясували, що суд, приймаючи рішення про відчуження права власності на приміщення та стягнення з іноземця грошової позики, прийняв до уваги представлені позивачем договір оренди нежитлового приміщення та розписку про позику, які мають ознаки фіктивності. За цим фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство). Громадянина Італії визнано потерпілим.

Завдяки прийнятому процесуальному рішенню про початок досудового розслідування апеляційний суд Рівненської області за скаргою громадянина Італії скасував рішення суду першої інстанції про стягнення з останнього грошової позики та припинив провадження у цивільній справі.

Наразі слідчі Рівненського МВ УМВС України в області проводять необхідні розшукові дії з метою встановлення обставин кримінального правопорушення. Рівненська прокуратура процесуально керує досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні.

Див. також:

Подробиці вчорашньої пожежі в центрі Рівного

Як каратимуть за незаконний видобуток бурштину?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ