Ми у Facebook
26.10.2014, 18:10

На Рівненщині відмовляються від природного газу

Економити намагаються всі, тому 15 бюджетних закладів Березнівщини вирішили відмовитися від природного газу.
10 закладів охорони здоров’я, 4 школи та один дитсадок Березнівського району планують цьогоріч відмовитися від імпортного палива. Так, у п’ятнадцяти бюджетних закладах замінять природний газ альтернативним – опалювати планують за допомогою дров та електрики. Із місцевого бюджету на це передбачили більше півтора мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Наразі роботи із заміщення природного газу провели в 5 медзакладах району – у селах Малинськ, Прислучі, Тишиця, Яринівка та Моквин.

Разом з тим, цьогоріч реконструювано котельню і в КП «Березнекомуненергія». Зокрема, на підприємстві замінили аварійний твердопаливний котел з ручною подачею палива на механізований. Також у цій котельні запланували встановити ще два сучасні твердопаливні котли. На їх закупівлю із міського бюджету передбачили понад мільйон гривень.

Водночас, аби зменшити витрати газу, теплові мережі оснащуватимуть попередньоізольованими трубами. У результаті таких модернізацій підприємство економитиме газ в середньому до 50 відсотків в рік.

Нагадаємо, що цьогоріч опалювальний сезон розпочнеться не за рішенням міського голови чи голови Рівненської обласної державної адміністрації. А за рішенням Кабінету Міністрів, і, наймовірніше, це відбудеться тоді, коли середньодобова температура не перевищуватиме позначки +6.

А також, щоб зекономити кошти на опаленні, є ймовірність того, що осінніх канікул у школах Рівного не буде.





На правах реклами