Ми у Facebook
26.10.2014, 08:37

В Україні розпочалися позачергові вибори у Верховну Раду

До нового парламенту пройдуть партії, які наберуть 5 відсотків голосів, та мажоритарники, які матимуть найбільше голосів у своїх округах.
В Україні у неділю, 26 жовтня 2014, проходять позачергові парламентські вибори - українці обирають Верховну Раду VIII скликання.

Виборчі дільниці працюватимуть з 08:00 ранку до 20:00 вечора.

У виборах беруть участь 29 партій та майже 3500 кандидатів-мажоритарників.

В окупованому Криму і Севастополі вибори проводитися не будуть, згідно із законом про тимчасово окуповані території. Також не голосуватимуть у 9 округах Донецької і 6 округах Луганської області, на територіях, які захопили проросійські бойовики. Тому сьогодні українці обиратимуть не 450, а лише 423 депутатів, повідомляє ТСН.

Після закриття дільниць мають оприлюднити попередні дані щодо явки виборців і результати екзит-полів. ЦВК має офіційно встановити результати виборів не пізніше, ніж через 15 днів від дня голосування, тобто до 10 листопада включно, повідомляє Українська правда.

За даними Міністерства закордонних справ України, станом на 08:00 за київським часом розпочали голосування вже на 34 з 112 закордонних виборчих дільницях. «Першими почали голосувати українці в Австралії»,- зазначили в прес-центрі МЗС. Найпізніше розпочнуть голосувати українці на виборчій дільниці в м.Сан-Франциско (США) – о 17:00 за київським часом.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
СБУ створила інтернет-ресурси для скарг і доказів порушень під час виборів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ