Ми у Facebook
02.11.2014, 21:00

«Селфі» звинуватили у розповсюдженні вошей серед підлітків

Виявляється, модне серед дітей та молоді колективне селфі може призвести до... епідемії педикульозу серед дітей та підлітків.
Про це написала Лента.ру з посиланням на сайт Управління Росспоживнагляду по Курській області, яке розповсюдило пам'ятку для боротьби з педикульозом.

«Причиной распространения педикулеза среди подростков, по мнению экспертов, стало увлечение селфи-фотографией, при которой совместные съемки группы подростков или пары способствуют передаче паразитов при прикосновении головами, поскольку это основной путь передачи вшей», - зазначено у пам'ятці управління Росспоживнагляду.

А першою про зростання епідемії пеликульозу серед школярів та навіть студентів колледжів заявила фахівець з боротьби з педикульозом Марсі МакКуілліан, - інформує Sfist. Вона працює в одній з лос-анджелеських клінік - Nitless Noggins - і спеціалізується на виведенні вошей та гнид за один сеанс. Раніше клієнтами Марсі були дошкільнята, а тепер все частіше до неї на прийом йдуть підлітки, які роблять селфі щодня і навіть по кілька разів на день.

Педикульоз - захворювання, яке спричиняють воші, які паразитують на тілі людини. Один із симптомів - сильний свербіж, який провокує певна речовина, яку виділяють воші. Передається від людини до людини при безпосередньому контакті (через одяг, головні убори, гребінці, предмети побуту).

Селфі - різновид автопортрета, створений з допомогою фотокамери, іноді при цьому використовується зеркало, шнур і/або таймер. Термін став дуже популярним у світі з початку 2010-х років завдяки технічному прогресу і розвитку вбудованих фотокамер у мобільних пристроях. Оксфордський словник у 2013 р. назвав Selfie терміном року.

ІНШІ СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Що таке «Селфі» та з чим його їдять?





На правах реклами