Ми у Facebook
29.10.2014, 10:41

Файфура вимагає перерахувати голоси

До ОВК 154-го виборчого округу надійшли скарги від довіреної особи кандидата в депутати по 154-ому виборчому окрузі Богдана Файфури. Кандидат вимагає перерахувати результати голосування в більш ніж 40 дільницях округу.
На думку кандидата документи з результатами голосування в цих дільницях були передані в ОВК з порушенням виборчого законодавства.

Зокрема у ст.93 ЗУ «Про вибори народних депутатів України» мова йде про те, що транспортування виборчих документів здійснюється головою окружної виборчої комісії або його заступником та двома членами цієї виборчої комісії - представниками двох інших партій (блоків), які набрали найбільшу кількість голосів у територіальному виборчому окрузі. Якщо голова чи заступник голови окружної виборчої комісії, який повинен транспортувати зазначені документи, представляє одну з двох партій (блоків), які в територіальному виборчому окрузі набрали найбільшу кількість голосів, або представник такої партії (блоку) вмотивовано не може брати участь у транспортуванні виборчих документів до Центральної виборчої комісії, участь у транспортуванні бере представник політичної партії (блоку), яка набрала наступну кількість голосів. Секретар дільничної виборчої комісії, інші члени комісії, які не супроводжують транспортування виборчих документів до окружної виборчої комісії, залишаються у приміщенні дільничної виборчої комісії до отримання повідомлення про прийняття протоколів про підрахунок голосів на виборчій дільниці у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі окружною виборчою комісією. Під час транспортування виборчої документації печатка дільничної виборчої комісії зберігається у сейфі (металевій шафі) у приміщенні дільничної виборчої комісії.
Довірена особа кандидата склала відповідні акти про порушення. У скарзі Богдан Файфура просить у ОВК здійснити перерахунок голосів на дільницях, де виявленні зазначені порушення.

ОПОРА звернулась до кандидата в 154-ому окрузі Олександра Дехтярчука за коментарями. «Вибори в 154-ому окрузі пройшли чесно у відповідності до законодавства. Жодних зауважень до процесу з боку інших штабів немає. Тому, на мою особисту думку, подання таких скарг є ніщо іншим як спроба затягнути час. Потрібно вміти гідно визнати поразку. Мій штаб готовий боронити кожен голос та відстоювати результати в суді» - зазначає кандидат.

Нагадаємо, Богдан Файфура балотується до Верховної Ради України за підтримки Політичної партії «Народний фронт». Станом на 18.40 ОВК вже опрацювала 100% протоколів. За їхніми результатами перемогу на окрузі отримує кандидат від політичної партії «Блок Петра Порошенка» - Олександр Дехтярчук з різницею у 246 голосів.


Статті до теми:

Рівненщина, 156 округ: опрацьовано 100% протоколів

Парламентські вибори на Рівненщині: змінився лідер серед мажоритарників

Хто з рівнян стає народним депутатом

Результати екзит-полів у Рівному: хто стає нардепом





На правах реклами