Ми у Facebook
29.10.2014, 14:40

На 156 окрузі не вірять результатам і просять перерахунку

Довірені особи кандидата в депутати по 156-ому виборчому окрузі Михайла Степчука, що балотується до нового Парламенту за підтримки Політичної партії «Правий сектор», вимагають перерахувати результати голосування в 18 дільницях округу.
У своїй скарзі кандидат посилається на порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України». Зокрема, відповідно до ч.2 ст.3 Закону кожний виборець на виборах депутатів має один голос. Виборець може використати свій голос тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців. Відповідно до ст.8 Закону кожний виборець голосує на виборах особисто. Відповідно до ч.2 ст.6 цього ж Закону Застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.

Кандидат вимагає перерахувати результати голосування в 18 дільницях округу, адже по цим дільницям були зафіксовані випадки вкидання бюлетеня до виборчої скриньки замість виборця іншою особою. По факту порушення спостерігачі від кандидата склали відповідний акт про порушення.

Джерело: http://opora.rv.ua

Статті до теми:

Рівненщина, 156 округ: опрацьовано 100% протоколів

Парламентські вибори на Рівненщині: змінився лідер серед мажоритарників

Хто з рівнян стає народним депутатом

Результати екзит-полів у Рівному: хто стає нардепом





На правах реклами