Ми у Facebook
30.10.2014, 09:00

Небайдужі рівняни передали військовому госпіталю ліків на 5 тисяч гривень [+Фото]

У вівторок, 28 жовтня, у рівненському військовому госпіталі відбувся концерт для наших бійців, які повернулися із зони АТО на лікування. Аби чим найшвидше допомогти героям відійти від різноманітних травм, небайдужі рівняни передали госпіталю ліків на суму в 5 тисяч гривень.
Рівненське обласне та міське об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Рівненський державний гуманітарний університет, Гурт «Країна У» та Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України впродовж усього жовтня проводили благодійні концерти у навчальних закладах Рівненщини на підтримку армії. Цього разу рівняни вирішили допомогти пораненим військовослужбовцям ліками.

Іван Вєтров
Іван Вєтров


- Цю благодійну акцію ми проводимо, щоб максимально допомогти ліками для військових, які знаходяться сьогодні у рівненському військовому госпіталі після АТО. Звісно, ця допомога не є такою великою по коштам, але подібне дійство, де лунають патріотичні українські пісні, морально допомагає нашим хлопцям, - розповідає голова Рівненської обласної організації «Просвіта» Іван Вєтров. – Благодійна акція також націлена на дітей, щоб вони розуміли, що такі події, які наразі тривають на сході країни, ніколи більше не мали повторюватися. Приємно, що дітлахи, їх вчителі та батьки відгукуються на наш заклик і активно з нами співпрацюють.

Ліки закуповувались лише ті, які потребували в госпіталі. Загальна сума придбаних медикаментів складає 5096 грн.

Олексій Кльонов
Олексій Кльонов


В свою чергу начальник рівненського військового госпіталю Олексій Кльонов зазначив, що подібні акції дуже важливі для військових, а допомога волонтерів просто неоціненна.

- Наразі на лікуванні у нас знаходиться 200 людей із зони АТО. Безперечно, це багато. Волонтери нам дуже допомагають, а сьогоднішнє дійство, окрім медичної допомоги, підтримає воїнів морально. Спільними діями ми подолаємо усі негаразди, - додав Олексій Кльонов.

Гурт «Країна У»
Гурт «Країна У»




До речі в акції приймали участь школярі з навчальних закладів номерів 14, 17, 19, 20, 25 і студенти Рівненського аграрного коледжу. За словами організаторів, це далеко не останній концерт підтримки для поранених бійців.

Див. також:


На Рівненщині матері-героїні отримали відзнаки Президента України





На правах реклами