Ми у Facebook
31.10.2014, 07:19

До уваги водіїв! Погана видимість на дорогах через туман

За інформацією Гідрометцентру України у період з 30 жовтня по 1 листопада на території області вночі та вранці місцями тумани, видимість 200-500 метрів.
За таких складних погодних умов ДАІ Рівненщини закликає водіїв бути особливо уважними та обережними за кермом та неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

При тумані відстань до об'єкту здається в кілька разів більше, ніж є насправді, тому при потраплянні в зону недостатньої видимості, необхідно максимально знизити швидкість та збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

Крім того, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовитися від ризикованих маневрувань. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію.

У зв’язку з погіршенням погодних умов на території області існує ймовірність зростання кількості дорожньо-транспортних пригод.
Радимо ще раз перевірити готовність своїх транспортних засобів до експлуатації у осінньо-зимовий період.

Особливу увагу слід звернути на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників та подбати про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим малюнком протектору.

Водії! Будьте уважним на дорозі. При виборі швидкості руху враховуйте погодні умови, чітко дотримуйтеся правил дорожнього руху та вимог дорожніх знаків!
Також звертаємося до пішоходів! Пам’ятайте, що за таких складних погодних умов видимість обмежена. Переходьте дорогу лише у встановлених місцях. Будьте особливо уважними та обережними у вечірню та нічну пору доби!

Статті по темі:

З 1 жовтян за містом потрібно їздити з увімкненими фарами


Рівненщина: на міжнародній трасі згоріла вантажівка [+Фото]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ