Ми у Facebook
02.11.2014, 16:25

Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром

Сподіваюсь, вам сподобається такий варіант смачної картоплі на вихідні, коли за столом збирається вся родина або зненацька завітали гості, а у вас обмежений вибір продуктів.
На 1 кг почищеної картоплі: 100 г рафінованої олії, цедра 1 невеликого лимона, 2-3 зубчики часнику, чорний мелений перець або суміш перців, мелений мускатний горіх (при бажанні), будь-який тертий сир, який плавиться (100 г).

1. Картоплю середніх розмірів почистіть, розріжте уздовж кожну картоплину на 4 частини.

2. Покладіть у каструлю з підсоленою водою і зваріть до напівготовності (приблизно 10-12 хвилин після кипіння). Не переваріть!

3. Злийте воду, накрийте кришкою, трохи потрусіть, щоб згладились кутики картоплі.

4. Тим часом розігрійте духовку до 180-200 градусів.

5. У глибоку сковорідку, на деко або форму для запікання налийте олію, додайте нарізаний скибочками часник, терту цедру лимона і чорний мелений перець. Поставте в духовку на 5 хвилин, щоб олія нагрілася і змішалися аромати.

6. Потім висипте у форму (деко, пательню) підварену картоплю і добре її перемішайте.

7. Запікайте не менше 20-30 хвилин (залежить від сорту картоплі й ваших смаків), потім вийміть з духовки, посипте тертим сиром і поставте запікатись ще на 5 хвилин. Має утворитися легка рум’яна скоринка. Не перепаліть і не пересушіть!

8. Подавайте картоплю гарячою з будь-якими овочами, салатами, соліннями. Можна посипати зеленню петрушки, зеленою цибулею, приправити гострою аджикою чи іншим улюьленим соусом.

ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Картопляна запіканка з цибулею
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ