02.11.2014, 16:25
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Сподіваюсь, вам сподобається такий варіант смачної картоплі на вихідні, коли за столом збирається вся родина або зненацька завітали гості, а у вас обмежений вибір продуктів.
На 1 кг почищеної картоплі: 100 г рафінованої олії, цедра 1 невеликого лимона, 2-3 зубчики часнику, чорний мелений перець або суміш перців, мелений мускатний горіх (при бажанні), будь-який тертий сир, який плавиться (100 г).
1. Картоплю середніх розмірів почистіть, розріжте уздовж кожну картоплину на 4 частини.
2. Покладіть у каструлю з підсоленою водою і зваріть до напівготовності (приблизно 10-12 хвилин після кипіння). Не переваріть!
3. Злийте воду, накрийте кришкою, трохи потрусіть, щоб згладились кутики картоплі.
4. Тим часом розігрійте духовку до 180-200 градусів.
5. У глибоку сковорідку, на деко або форму для запікання налийте олію, додайте нарізаний скибочками часник, терту цедру лимона і чорний мелений перець. Поставте в духовку на 5 хвилин, щоб олія нагрілася і змішалися аромати.
6. Потім висипте у форму (деко, пательню) підварену картоплю і добре її перемішайте.
7. Запікайте не менше 20-30 хвилин (залежить від сорту картоплі й ваших смаків), потім вийміть з духовки, посипте тертим сиром і поставте запікатись ще на 5 хвилин. Має утворитися легка рум’яна скоринка. Не перепаліть і не пересушіть!
8. Подавайте картоплю гарячою з будь-якими овочами, салатами, соліннями. Можна посипати зеленню петрушки, зеленою цибулею, приправити гострою аджикою чи іншим улюьленим соусом.
ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Картопляна запіканка з цибулею
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
1. Картоплю середніх розмірів почистіть, розріжте уздовж кожну картоплину на 4 частини.
2. Покладіть у каструлю з підсоленою водою і зваріть до напівготовності (приблизно 10-12 хвилин після кипіння). Не переваріть!
3. Злийте воду, накрийте кришкою, трохи потрусіть, щоб згладились кутики картоплі.
4. Тим часом розігрійте духовку до 180-200 градусів.
5. У глибоку сковорідку, на деко або форму для запікання налийте олію, додайте нарізаний скибочками часник, терту цедру лимона і чорний мелений перець. Поставте в духовку на 5 хвилин, щоб олія нагрілася і змішалися аромати.
6. Потім висипте у форму (деко, пательню) підварену картоплю і добре її перемішайте.
7. Запікайте не менше 20-30 хвилин (залежить від сорту картоплі й ваших смаків), потім вийміть з духовки, посипте тертим сиром і поставте запікатись ще на 5 хвилин. Має утворитися легка рум’яна скоринка. Не перепаліть і не пересушіть!
8. Подавайте картоплю гарячою з будь-якими овочами, салатами, соліннями. Можна посипати зеленню петрушки, зеленою цибулею, приправити гострою аджикою чи іншим улюьленим соусом.
ІНШІ РЕЦЕПТИ:
Картопляна запіканка з цибулею
Що приготувати із зелених помідорів - три прості рецепти
Категорія: Новини > Життя
Автор: Галина ЦУКАНОВА Переглядів: 19348Інші статті рубрики:
Створили електронну петицію про присвоєння звання Героя рівнянину, який віддав життя за Україну
Як ідеться у тексті петиції Захисник України віддав найдорожче - своє життя - за свободу та незалежність України. Микола Юхимець був справжнім героєм, який до останнього подиху боровся за свою землю і право жити.
переглядів: 92
Ракети не вдалося збити: На Львівщині є влучання
Нічна масована атака на Україну не минула безслідно для Львівщини. На щастя, обійшлося без жертв.
переглядів: 298
Порошок був не пральним: На Рівненщині затримали рецидивістку, яка ввозила в Україну прекурсори
Служба безпеки України ліквідувала канал контрабандного ввезення в Україну прекурсорів, з яких виготовляють психотропи.
переглядів: 197
росіяни вдарили по енергооб'єктах: В деяких областях вводять графіки відключень електрики
Укренерго повідомляє про наслідки нічної атаки росіян.
переглядів: 225
5 хвилин на підготовку: максимально швидкий рецепт яблучого пирога до чаю
Що приготувати, коли хочеться смакоту, але багато часу немає? Смачний швидкий пиріг за нашим рецептом!
переглядів: 1244