Ми у Facebook
04.11.2014, 08:45

В Україні новий орден - орден Героїв Небесної Сотні

Президент України Петро Порошенко своїм Указом від 3 листопада затвердив Статут та малюнок ордена Героїв Небесної Сотні.
Згідно із Статутом, орденом Героїв Небесної Сотні відзначаються особи за громадянську мужність, патріотизм, відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, активну благодійну, гуманістичну, громадську діяльність в Україні, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інших подій, пов'язаних із захистом незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Орденом Героїв Небесної Сотні нагороджуються громадяни України, іноземці та особи без громадянства. Нагородження провадиться указом Президента. Орден дається тільки один раз.

Нагороджений орденом Героїв Небесної Сотні іменується лицарем ордена Героїв Небесної Сотні.

Девіз ордена Героїв Небесної Сотні: "Свобода та Гідність".

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави, знак ордена виготовляється зі срібла і має форму прямого рівностороннього хреста. Хрест покритий напівпрозорою блакитною емаллю, зі срібною облямівкою по периметру. У центрі хреста – зображення небесного воїна в обладунках з мечем та щитом, які нагадують саморобні предмети спорядження учасників Революції гідності. На зворотному боці знаку ордена розміщений напис "СВОБОДА ТА ГІДНІСТЬ" та вигравіруваний номер знаку.



Нагадаємо, що на Рівненщині Героями Небесної Сотні стали Валентин Опанасюк, Олександр Храпаченко та Георгій Арутюнян. Вони загинули під час трагічних подій на Майдані в лютому 2014 року. Посмертно їм присвоєно статус Почесних громадян Рівного. А указ про заснування ордену Героїв Небесної Сотні Президент підписав у липні нинішнього року.

Статті до теми:

В Україні буде орден Героїв Небесної Сотні

Вірш рівнянина про героїв Небесної Сотні

Патріотична пісня "33 москалики" порвала інтернет [ВІДЕО]





На правах реклами