Ми у Facebook
04.11.2014, 14:05

У Рівному діти з багатодітних сімей не можуть скористатися пільгами: їм не видають посвідчень

Діти з багатодітних сімей у Рівному не можуть отримати посвідчень, які підтверджують їх статус. Через це не мають права на безкоштовний проїзд.
У Рівному ще на початку вересня 2014 року управління у справах сім`ї, молоді та спорту виконавчого комітету Рівненської міської ради припинило видавати посвідчення дітям з багатодітних сімей. Як пояснюють в управлінні - в державі відсутні бланки, пише портал "Четверта влада".

- Блинки посвідчень дитини з багатодітної сім`ї закінчилися у нас 10 вересня, - пояснює головний спеціаліст відділу Надія. - Ми цікавилися, як з цим справи в інших областях, то в деяких такі бланки закінчилися ще влітку. В Міністерстві нам дали відповідь, що через нестачу фінансування державної програми підтримки багатодітних сімей наразі немає коштів на друк нових бланків. Радять звертатися не раніше середини грудня, коли, можливо, завдяки залишкам з інших програм таки знайдуться якісь кошти і на друк цих посвідчень.

Як розповідає інспектор, ще з весни немає також бланків посвідчень багатодітної сім`ї. Однак цю проблему вдалося вирішити, видаючи відповідні довідки для комунальних служб. Наявність такої довідки зобов`язує комунальні служби надавати 50-відсоткову знижку на послуги для багатодітної сім`ї, як то передбачено законом.

А ось скористатися пільгою безкоштовного проїзду міським та приміським транспортом дітям з багатодітних сімей, які не отримали посвідчення, не вдасться. Бо, як каже інспектор, в законі чітко прописано, що в цьому випадку має бути лише посвідчення дитини з багатодітної сім`ї. Можливість використання довідки тут не передбачено.

- Щотижня до нас звертається за посвідченнями дитини з багатодітної сім`ї близько десятка людей, яким ми змушені відмовляти через відсутність бланків, - каже пані Надія. - Ми всі заручники цієї ситуації.

Джерело: портал "Четверта влада"

Ілюстраційне фото з lady.tochka.net

Статті до теми:

На Рівненщині 35 жінок отримають почесне звання "Мати-героїня"

Чому не кожна багатодітна матір Рівненщини може стати "Матір’ю-героїнею"?

У Рівному свої таланти показували багатодітні сім’ї





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ