Ми у Facebook
04.11.2014, 13:35

Продаж легкового авто вдруге протягом року оподатковується

Цього року 663 жителі Рівного задекларували 16698,4 тис. грн. доходів, отриманих від продажу автомобілів. Ними вже сплачено до бюджету понад 812 тис. грн. податку на доходи.

Сплата податку при продажу (обміну) громадянином рухомого майна іншому громадянину залежить від кількості проданих у звітному році об'єктів такого майна та, власне, від категорії таких об'єктів.

Так, із доходу громадянина від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного року справляється 5% податку на доходи. Водночас, дохід, отриманий громадянином від продажу (обміну) протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не оподатковується.

Наголошуємо, що у разі продажу двох та більше зазначених об'єктів рухомого майна, сума отриманого доходу оподатковується за ставкою 5%.

Звертаємо увагу, що відповідальність за визначення розміру податку, сплату його до бюджету та визначення кількості продажів об’єктів рухомого майна (легкового автомобіля, мотоцикла та моторолера) покладається виключно на громадянина — продавця.

Норми Податкового кодексу зобов'язують нотаріусів звітувати про посвідчення договорів купівлі-продажу об’єкта рухомого майна. Тож, дані щодо таких угод автоматично потрапляють до податкової інспекції, відповідно приховати продавцю кількість проданих за рік легкових авто, мотоциклів чи моторолерів не вдасться.


Статті по темі:


Розмір середньої заробітної плати на Рівненщині


Податковий календар на листопад 2014 року






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ