Ми у Facebook
07.11.2014, 12:45

Біля Тунелю кохання на Рівненщині знайшли cнаряди [+Відео]

Неподалік Тунелю кохання на Рівненщині знайшли артилерійський снаряд калібром 76 мм часів Другої світової війни. Під час додаткового обстеження прилеглої території виявили ще два артснаряди калібром 152 мм. Усі небезпечні пам’ятки минулої війни були знешкоджені у спеціально визначеному місці.
Bиявлені боєприпаси були радянського виробництва, перебували у бойовому стані та становили серйозну загрозу для місцевих жителів та поряд розташованих житлових будинків смт. Клевань. Також за сорок метрів від місця, де були знайдені артилерійські снаряди пролягала залізнична колія, де щогодини курсують вантажні та пасажирські потяги, а за метрів тридцять розташовувалася пам’ятка природи місцевого значення, більш відома у народі під назвою «Тунель кохання», котрий щороку відвідують тисячі туристів з України та інших іноземних країн. Загрожували снаряди і чисельним опорам ліній електропередач, що пролягали повздовж колії.

Радіус ураження усіх боєприпасів при можливому вибуху сягнув би більше кілометра, а кількість вибухової речовини у тротиловому еквіваленті становила майже 15 кілограмів. Як розповіли старожили, у місцевості, де знайшли снаряди у далекому 1941-му розташовувалися склади з боєприпасами радянської армії і коли проходили активні наступальні дії Вермахту їх підірвали.

За інформацією ГУ ДСНС у Рівненській області.

Як знешкоджували снаряди:




Відео ГУ ДСНС у Рівненській області

Чому півсотні молодиків трощили гуртожиток училища [СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ]

У кандидата в нардепи від Рівненщини Олександра Данильчука палав будинок [Фото+Відео]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ