Секрети приготування смачних суші – у програмі «Ранкова кава» [Фото+Відео]
– Моя історія розпочалася з того, що у 2007 році такий заклад як "Суші студія" набирав кухарів без досвіду роботи. Я тоді зрозумів, що це для мене чудова можливість навчитися чомусь та в майбутньому працювати у цьому напрямку. Потім була співбесіда, навчання в Києві на курсах сушистів. Там я отримав навички цієї сфери, після того – перебував за кордоном, там теж поглиблював свої знання. А після повернення в Рівне вже удосконалював техніку приготування суші у нашому місті. У закладі "Саторі" шеф-кухарем був Ігор Березньов, відома людина серед кухарів і суші-шефів, і в нього я переймав досвід. Він працював у Празі, спілкувався і працював з японцями, то в такої людини, повірте, було чому повчитися. А зовсім нещодавно я повернувся з Луцька, де працював півроку. Тепер я суші-шеф у рівненському суші-барі "Токіо".
ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ
– Якщо порівняти Рівне та Луцьк, з якого ви зовсім нещодавно повернулися, то де суші-барів більше?
– Ніша суші у Рівному практично не зайнята. У Рівному ми не бачимо конкурентів, у Луцьку набагато більше суші-барів, а ми це тільки починаємо. Наш заклад "Токіо" не конкурує з ресторанами, де подають суші, адже ми заклад локального, камерного, так би мовити, типу, де людина може швидко, смачно і в приємній атмосфері поїсти суші. Луцьк поки Рівне випереджає, але ми поступово наздоганяємо.
«Ранкова кава» зібрала разом відомих рівнян і підтримала армію [Фото+Відео]
– А якщо говорити про меню закладу "Токіо" – то це тільки суші чи ви можете запропонувати ще якісь японські страви?
– У нас є суші, місі-супи – класничні японські супи та салати. У нас в суші-барі тільки холодний цех, але зовсім згодом у нас буде ще один заклад, в центрі міста, де буде гарячий цех і ми будемо дивувати гостей ширшим різноманіттям страв. Буде вирішено, можливо, там подаватимуть гарячі чи смажені роли. Але, забігаючи наперед, скажу, що особливістю другого закладу буде ще й те, що у нас будуть дитячі, солоденькі суші, якими можна буде потішити діток.
«Ранкова кава»: спеціальний ювілейний випуск, ведуча і гостя — Ольга Данилюк [+Відео]
...Ну, а далі в рамках зйомки програми "Ранкова кава" відбувся майстер-клас із приготування суші. Ми з суші-шефом приготували рол "Зелений дракон", рол "Такао" та рол "Хонсю". Перший рол "Зелений дракон" має основні інгредієнти – огірок, вугор та авокадо. Такао – це назва вулкану неподалік Токіо, тож і справа з такою назвою своєрідно символізує вулкан. Основні її складові – це огірок, вершковий сир, морський окунь, копчений лосось та ікра риби тобіко. “Хонсю” – це особливий рол, в який свої авторські нотки вніс суші-шеф Костянтин. В нього входять вершковий сир, омлет, хіяші-вакаме, горіховий соус і лосось.
ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ
Також у "Токіо" ви можете спробувати гункани – це легкі суші, які виготовляються без спеціального ковбика для суші. Вони нагадують собою "кораблики", які легко готувати та смачно споживати.
У меню суші-бару "Токіо" є і нігірі, що в перекладі означає "сформований рукою", – суші, у яких поєднується рис та сира риба. Водночас шеф має приготувати їх так, щоб вони не перебивали смак одне одного.
«Ранкова кава»: секрети рівненського пива [Фото+Відео]
– Якщо ж говорити про правильне споживання суші, то потрібно дотримуватися простих правил: починаємо з того, що палички ми розкриваємо не над столом, потім тремо їх одна об одну, щоб не потрапила стружка у страви, – дає поради глядачам програми "Ранкова кава" наш співрозмовник. – Кладемо одну паличку між основою великого пальця та на безіменний палець – ця паличка у нас буде нерухома. Іншу ж паличку ми затискаємо між великим та вказівним пальцями. Потім ми рівняємо палички об тарілку. Наливаємо у посудину соєвий соус, але варто запам’ятати, що суші не треба "купати" у соусі, а просто додати трошки присмаку. А у нас часто роблять помилку і топлять смаки, які готував кухар. Перед споживанням у соєвому соусі розбавляють васабі, щоб смак був гострішим.
ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ
– Девіз нашого закладу – швидко, якісно, доступно та смачно, – додав на завершення розмови Костянтин Дяченко. – Один рол ми готуємо 7-10 хвилин, усі інгредієнти для суші у нас завжди якісні та свіжі, а якщо говорити про ціни, то вони не "кусаються". Ми можемо привезти суші навіть вам додому, щоб вони підняли вам настрій і ви могли посмакувати ними.
А щоб дізнатися, а краще спробувати всі страви з меню суші-бару "Токіо", потрібно самим завітати до закладу й насолодитися споживанням смачнючих страв японської кухні за привабливими цінами та у затишній атмосфері.
ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ
Токіо, суші-бар
33001, м.Рівне, вул.Соборна, 197
тел.: (362) 40-65-40, (096) 272-76-37
Безкоштовна доставка суші по місту
Пн. Вт. Ср. Чт. -20% на суші з 12 до 16 години
Пт. Сб. Нд. -10% на суші з 12 до 16 години
"Ранкова кава": Як рівнянам створити новорічний настрій завдяки зміні інтер’єру [+Відео]
Професіонали магазину “VSE-BUD” у новому випуску програми "Ранкова кава" розповіли про всі секрети правильного вибору шпалер та пояснили, як за допомогою нових шпалер створити новорічний настрій в оселі. Гостя програми - менеджер магазину шпалер “VSE-BUD” Галина.
переглядів: 12194
Все, що треба знати рівнянам про вибір шпалер - у програмі "Ранкова кава"
У новому випуску програми "Ранкова кава", який вийде на сайті OGO.ua вже наступного тижня, ви дізнаєтеся про типи шпалер та їх особливості, а також зможете обрати шпалери, які підходять саме вам!
переглядів: 11988
Успішні рівнянки - учасниці проекту "Ранкова кава" від OGO.ua
Учасники проекту OGO.ua "Ранкова кава" - представники різних професій, родів занять та захоплень, але усі вони мають чим поділитися з мешканцями Рівненщини. Їм є що розповісти та що показати!
переглядів: 13201
Найбільш усміхнені гості програми "Ранкова кава"
Ми підготували підбірку ТОП-5 усміхнених гостей проекту "Ранкова кава" від OGO.ua.
переглядів: 12450
"Ранкова кава": Андрій Супрунюк про перші улови, жінок на риболовлі та ставок у Грушвиці [Фото+Відео]
У новому випуску програми "Ранкова кава" ведуча Ольга Данилюк поспілкувалася з директором ПРАТ "АГРОДАР-РІВНЕ" Андрієм Супрунюком. В розмові говорили не про роботу та зайнятість, а про захоплення риболовлею та про "Карпове урочище" в селі Грушвиця!
переглядів: 17156