Ми у Facebook
09.11.2014, 14:55

Рівненські волонтери для вояків АТО роблять тушонку та квасять капусту

Волонтери починають виготовляти тушонку по-рівненськи, щоб хлопці не голодували в гарячих точках на Сході. Долучитися просять усіх небайдужих. Потрібне м'ясо, спеції, рис, гречка, банки, кришки, а ще робоча сила.
Картопля, капуста, морква, буряк, крупи. Люди продовжують допомагати та годувати нашу армію як можуть. Проте, з холодами прийшла нова біда. Овочі та інші продукти харчування нині підмерзають та й бійцям немає часу куховарити. Спростити цей процес хочуть волонтери. Вони вже законсервували чимало заправок для борщу, тепер ще у планах почати виготовляти тушонку.

Вікторія Шинкаренко, волонтер «Допомога армії-Рівне»:

- Нам передали три автоклави. Дві години це виготовляється. Це 120 банок в день ми можемо зробити. Можна вдень і 240. Кури у нас зараз є. Проблема з м’ясом. Будемо підключати фермерів. І будемо виготовляти свою домашню «рівненську тушонку».

Квасять волонтери і капусту. Є люди, які самоорганізовуються та шинкують її групами.

Вікторія Шинкаренко, волонтер «Допомога армії-Рівне»:

- Близько 20 тонн вже люди позабирали. Люди організовуються, шинкують, квасять. А капуста - вітамінки зимою.

Дбають люди про імунітет наших бійців. В період застуд та холоднеч це вкрай важливо, - кажуть активісти.

Вікторія Шинкаренко, волонтер «Допомога армії-Рівне»:

- Приносять імбир, лимони, яблука. Ось люди чистять горіхи, сухофрукти. Це також збирається. На разі це таке, щоб було калорійне й давало додаткову енергію.

То ж волонтери кажуть, із провізії бійці нині найбільше потребують продуктів, що підвищують імунозахисні функції організму. Також бійці просять шоколаду, кави або ж їжу швидкого приготування. Із медикаментів нині акцент роблять на протизастудних препаратах.

Вікторія Шинкаренко, волонтер «Допомога армії-Рівне»:

- Якщо літом було актуально щось від шлунку, то зимою – це проти застудні препарати. Вчора ми напакували холодильник. Цього вистачить буквально на тиждень. За тиждень його не буде. Бо, якщо це йде на якусь роту чи батальйон, то ліки йдуть в такій же кількості.

Загалом, волонтери Рівного та й всієї України стали багатофункціональними. Вони можуть шинкувати капусту, ремонтувати БТРи, буржуйки, діставати якісний одяг для бійців. Можуть назбирати кошти на безпілотник чи машини швидкої допомоги. Проте, найбільше, що зараз просять волонтери в людей – не здаватися і не розслаблятися. Адже перемир’я настане тоді, коли усі бійці повернуться благополучно додому.

Статті до теми:

ВІДЕО: "Жоден з нас не народжений для війни, але ми змушені захищатись"

ВІДЕО - Рівненська співачка зняла кліп на підтримку військових у зоні АТО

ВІДЕО: Росіяни зняли кліп "За Україну"

[url]Джерело: "Сфера-ТВ"[/url]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ