Ми у Facebook
09.11.2014, 09:06

Відпустили на волю вбивцю, через якого Сашко Білий вдарив рівненського прокурора

Вбивство 58-річної жінки, яке трапилося 25 лютого 2014 року в селі Ставки Рівненського району, набуло великого розголосу. Тому, що його наслідки стали "хітом" російських випусків новин. Саме через нього нині покійний Олександр Музичко (Сашко Білий) посмикав за краватку одного з прокурорів району.
Ці кадри завдяки деяким рівненським журналістам потрапили в російські новини і стали справжнім "хітом інтернету".

Ця історія бере свій початок ще з зими. Нагадаємо, тоді правоохоронці по "гарячих слідах" встановили причетного до злочину. Проте прокуратура Рівненського району тягнула з оголошенням йому про підозру. Після тривалих перепитій і дорослідувань 29-річному Миколі таки оголосили про підозру і ця справа була передана до суду. Та на цьому історія не завершилася і згодом підсудного таки відпустили на свободу на підставі Закону України про амністію. А тепер про все по порядку, пише сайт "ВСЕ"

Тоді начальник Рівненського РВ УМВС Ігор Денисюк розповідав, що 25 лютого до чергової частини міліції надійшло повідомлення, що у селі Ставки Рівненського району у власному будинку знайшли мертвою 58-річну місцеву жительку. Тіло загиблої виявила її донька.

- Судово-медична експертиза встановила, що смерть наступила внаслідок штучної асфіксії. По "гарячих слідах" вдалося з’ясувати обставини злочину та причетну до цього особу. Відтак, під час допиту затриманий зізнався у скоєному. На відтворенні вбивства він показав, яким чином все відбувалося, - зазначив Ігор Денисюк.

Окрім того, за його словами, вина підозрюваного підтверджується й іншими доказами, які були отримані у ході проведених слідчих дій.

Також була інформація, начебто прокуратура затягує із оголошенням про підозру чоловіку. А на хвилі революційних подій, які тоді активно розвивалися, активісти спробували вирішити це питання по-своєму і пішли до прокуратури за поясненнями.

Тоді, вимагаючи від прокурора пояснень, керівник Західно-Українського "Правого сектору" Олександр Музичко взяв його за краватку, штовхнув на крісло, після цього у поривах гніву вдарив рукою в обличчя.



Окрім того, очільник "Правого сектору" сказав, що закриє прокурора Андрія Таргонія у підвалі і посадить на ланцюг, "як собаку".

Цей випадок набув неабиякого резонансу. А справа про вбивство жінки дійшла до суду. Проте вже була кваліфокавана як “вбивство з необережності”.

Як повідомили у прокуратурі Рівненської області, в суд провадження було скеровано з обвинувальним висновком за ч. 1 ст. 119 ККУ (вбивство з необережності).

А тепер найцікавіше. 18 серпня 2014 року Рівненський районний суд виніс вирок у цьому провадженні. 29-річному Миколі присудили 4 роки позбавлення волі. Водночас, розглянувши клопотання адвоката підсудного, судом було застосовано до нього закон України про амністію і звільнено від відбування покарання.

Відтак, чоловіка було відпущено у залі суду.

Статті по темі:

ВІДЕО: Сашко Білий - про своє життя і діяльність [Є ПЕРЕКЛАД РОСІЙСЬКОЮ]

Рівне: "Правий сектор" розповість, як вбили Сашка Білого


Де поховали Сашка Білого: ФОТО з кладовища






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ