Ми у Facebook
11.11.2014, 08:58

Рівненські волонтери показали комплекс безпілотної розвідки [+Відео]

Комплекс безпілотної розвідки розробляють та випробовують рівненські волонтери. Група конструкторів "Допомога армії – Рівне" працює над проектом щодня, віддають цьому весь вільний час. Усю роботу координують з військовими розвідниками.
Кажуть, їх розробками цікавляться вже і подозрілі особи, вивідують на яких частотах літають безпілотники, але це військова таємниця. Тому волонтери про свої розробки говорять, і навіть показують, але з обережністю.

Ці два літаки на перший погляд нагадують скоріше дитячі іграшки, а ніж комплекс безпілотної розвідки. Їх вага 3-4 кілограми, але це зовсім не заважає їм виконувати основні функції кажуть волонтери. І показують нам випробовування безпілотників, які проводять щотижня на відкритій місцевості.

Конструктори , які взялися за цю нелегку справу від камер приховуються. Кажуть - про власну допомогу замислились ще навесні, але до роботи приступили лише влітку, коли показали волонтерам свої напрацювання та бачення роботи безпілотників.

Активісти запевняють комплекс повністю готовий до польоту, питання тільки в електронній начинці для розвідки. Тим часом конструктори вже виготовляють все необхідне супутнє обладнання для пункту аеророзвідки.

Та щоб керувати безпілотниками, військовим потрібно навчитися керувати літаками. Для цього розробили спеціальний симулятор, якщо не налітати мінімум 10 годин, безпілотники розіб'ються, а це надто дорога втрата для волонтерів. Хоча розробки рівненських конструкторів, значно дешевші ніж закордонні та вітчизняні аналоги їх вартість стартує від 10 тисяч доларів. Тоді як цей комплекс близько 20 тисяч гривень.



Статті до теми:

Врятувати життя тисяч українських військових допоможе розробка полтавських інженерів [+Відео]

В Луцьку виготовляють безпілотники

Жителі Рівненщини зібрали кошти на безпілотник

Джерело: "Рівне 1"





На правах реклами