Ми у Facebook
12.11.2014, 11:20

Жителі Рівненщини просять відновити роботу цукрового заводу

Селяни чекають, коли запрацює цукровий завод. А поки ніде здати вирощені буряки — жодне з місцевих цукропереробних підприємств не працює.
Цього року в Млинівському районі було засіяно цукровими буряками 6400 гектарів, і на полях, за інформацією Рівненської голови облради Михайла КИРИЛЛОВА, все ще зберігається близько 40 тисяч тонн коренеплодів. Загалом на Рівненщині буряком було засаджено 13 тисяч гектарів площ.

Голова обласної ради каже, що ситуація складна, адже змусити приватну особу запустити завод не можна, треба домовлятися або заводити інвестора, що в умовах війни непросто.

“На жаль, жоден з місцевих цукрозаводів не працює. Така проблемна ситуація склалася не лише на Рівненщині. Попереднє керівництво держави й області мало б розуміти, що цукрові заводи – це не тільки бізнес, цукрові заводи – це містоутворюючі підприємства, які створюють робочі місця, утримують соціальну сферу. На мою думку, один з варіантів вирішення проблеми – організація держзамовлення на цукрову сировину. Як варіант, можна укладати тристоронні угоди між державою, господарством, яке вирощує цукровий буряк і заводом, який його переробляє.

Тоді кожна зі сторін буде нести відповідальність за прийняті рішення. А так в області накопано 357 тис. тонн коренеплодів, збільшилася врожайність у порівнянні з попереднім роком, а переробляти ніде, – зазначає голова облради.

До слова, ще у березні на сесії обласної ради було прийнято звернення до агрохолдингу “Укрлендфармінг” щодо відновлення роботи Дубенського цукрового заводу.

За інформацією oblrada.rv.ua

Статті до теми:

Цукровий завод на Рівненщині відновить роботу?


На Рівненщині цукровий завод півроку був на грані закриття [+Фото]





На правах реклами