Ми у Facebook
13.11.2014, 18:53

За теракт на Рівненщині судитимуть 9 громадян

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 9 громадян, які вчинили терористичний акт та інші тяжкі злочини на території регіону.
Встановлено, що ці громадяни – жителі міста Києва, Київської та Житомирської областей, змовившись між собою, прибули у травні 2014 року у Сарненський район з метою порушення громадської безпеки та розподілу сфер впливу, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області. Під час зустрічі із місцевим населенням вони заявили про намір встановити контроль над видобутком цінного каміння – бурштину та, з метою залякування селян, вчинили стрілянину із вогнепальної зброї. Внаслідок таких протиправних дій одного місцевого жителя було поранено, ще двоє селян отримали тілесні ушкодження.

Дії учасників злочинної діяльності кваліфіковано органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Слідство у кримінальному провадженні проводили під контролем та за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області слідчі УМВС України в Рівненській області.

У ході досудового розслідування було зібрано достатньо доказів вини кожного з учасників кримінальних правопорушень, в тому числі вилучено у них 20 одиниць вогнепальної зброї і набої до неї.

Фігурантам кримінального провадження обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, застави та особистого зобов’язання, зазначається у повідомленні прес-служби прокуратури Рівненської області.

Нагадаємо, що 9 травня на Сарненщині в урочищі "Гальбин" сталася сутичка між місцевими жителями та приїжджими, приводом для якої став конфлікт навколо контролю над видобутком бурштину в цій місцевості. Місцеві жителі та очевидці події розповідають, що близько 50 озброєних, агресивно настроєних чоловіків прибули на 16 автомобілях у Клесівське лісове господарство, щоб розділити сфери впливу на видобуток бурштину. Між «гостями» та селянами виник конфлікт, в результаті якого чоловіки відкрили вогонь по автомобілю одного з місцевих мешканців, повідомляв за "гарячими слідами" події СЗГ УМВС України в Рівненській області. Згодом селяни зібрались юрбою в кількості близько двох тисяч осіб та рушили на зловмисників, які знаходились у лісі. Обурені місцеві жителі підпалили чотири автомобілі, на яких приїхали озброєні чоловіки, та десять машин розтрощили.

Статті до теми:

ВІДЕО: Очевидець стрілянини на Сарненщині розповів як все було

Бурштинову стрілянину на Рівненщині назвали терактом

Житель Рівненської області віз у Москву 16 кг бурштину





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ