Ми у Facebook
13.11.2014, 13:30

Росія готується до нападу на Україну?

Поблизу кордону приземлились 20 транспортних літаків з технікою та живою силою. Біля Новоазовська помічено ППО великого радіусу дії "Панцир". Бойовики з військовою технікою РФ окопалися на підходах до Маріуполя.
Ситуація на території Донецької та Луганської областей має стійку тенденцію до ускладнення. Про це заявив на брифінгу 13 листопада речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Українські військові фіксують постійні переміщення російської військової техніки з терористичним маркуванням до лінії розмежування. Триває концентрація російських військових підрозділів (у тому числі ППО великого радіусу дії, авіаційних бригад) вздовж українсько-російського кордону", - зазначив він.

За словами речника, наступ супротивника може відбуватися по 4 імовірних напрямках: луганський, дебальцевський, донецький і південний (маріупольський).

Як повідомляє представник групи Інформаційний опір Дмитро Тимчук, Російська Федерація активно готує черговий удар по Україні. Про це може свідчити перекидання військ до прикордонної зони. Так, в районі м. Таганрога Ростовської області "розконсервували" аеродром, який встиг прийняти близько 20 транспортних літаків з військовою технікою та особовим складом Збройних сил РФ.

Крім цього, бойовики з військовою технікою РФ окопалися на підходах до Маріуполя. Біля Новоазовська вже були помічені новітні ракетно-зенітні комплекси "Панцир".

Напередодні у середу, 12 листопада, упродовж цілої години, з 23.00 до опівночі, в околицях Маріуполя була потужна стрілянина. Як з'ясувалося, це робота засобів протиповітряної оборони ЗС України по літаках-розвідниках. Про це повідомив начальник прес-служби штабу АТО Дмитро Горбунов. Інших інцидентів, за його словами, вночі та вранці не спостерігалося, повідомляє маріупольський сайт 0629.

"Ситуація складна, але стабільна. Збройні Сили готові реагувати на дії незаконних збройних формувань на непідконтрольній силам АТО території. Міністерство оборони України відстежує пересування техніки та колон і володіє інформацією про їх дислокації. Повністю завершена робота з облаштування першої лінії оборони, ведуться роботи з облаштування другої лінії", повідомив Штаб оборони Маріуполя.

Тим часом на термінове засідання з приводу ситуації в Україні збирається Рада безпеки ООН.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
У Раді безпеки ООН попереджають про можливість повномасштабних боїв на сході України
Росіяни вірять, що російські ЗМІ об’єктивно висвітлюють події в Україні





На правах реклами