Ми у Facebook
16.11.2014, 08:00

16 листопада - Всесвітній день пам'яті жертв ДТП

Начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко звертається до всіх водіїв з проханням, 16 листопада, в День пам'яті жертв ДТП, в знак солідарності та підтримки включити ближнє світло фар на транспортних засобах, тим самим ушанувавши пам'ять загиблих у ДТП.
Щорічно в Україні, як і в усьому світі, в третю неділю листопада проводяться заходи до Всесвітнього дня пам'яті жертв дорожньо-транспортних пригод.

«Головною метою акції є привернення уваги до жахливих масштабах смертності та травм на дорогах, вшанування жертв ДТП та виявлення співчуття сім’ям, які зазнали тяжку втрату.

Вшановувати пам'ять жертв дорожніх аварій вперше запропонували представники британського благодійного фонду допомоги жертвам ДТП «Road Peace» у 1993 році. За п’ять років потому, День пам'яті вийшов за межі Європи і з'явився на інших континентах, а в 2005 році у своїй Резолюції Генеральна Асамблея ООН закликала все світове співтовариство визнати Всесвітній день пам'яті жертв дорожніх аварій і відзначати його в третю неділю листопада, повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

«Запрошуємо всіх учасників дорожнього руху приєднатися до проведення акції, - зазначає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко, - замислитися бодай на хвилину про наслідки ігнорування елементарних правил безпеки не буде зайвим ні для кого. Ми всі повинні зрозуміти - наша відповідальність та правосвідомість є головними чинниками комфортного та безпечного руху".

В Україні смертність в дорожньо-транспортних пригодах є найвищою в Європі. Вона в три-чотири рази перевищує європейський рівень, повідомляють "20 хвилин". За даними УНН, такі факти оприлюднив у ході Форуму національного партнерства з безпеки дорожнього руху, президент Асоціації безпеки дорожнього руху Михайло Берлін. Також він відзначив, що за цими даними в Україні щороку в ДТП гине 60 тисяч людей й близько 100-120 тисяч отримують травми. Михайло Берлін навів дані Світового банку 2009 року, за якими Україна посідає перше місце в Європі за рівнем смертності в ДТП: на 100 тисяч чоловік 18,7 загиблих в ДТП. Для прикладу, в Швеція ця цифра сягає лише чотири людини.

Статті до теми:

Водії назвали причину аварій на українських дорогах

Рівняни "кидаються" під машини, не доходячи до переходу





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ