Ми у Facebook
17.11.2014, 14:00

На Рівненщині пропонують перенести відзначення Дня студента

Братство спудеїв Національного університету «Острозька академія» звернулося до студентів ВНЗ України із пропозицією спільно підняти питання щодо встановлення дати Дня українського студентства.
На обговорення вони запропонували два варіанти: 16 березня – день заснування першого вищого навчального закладу України та Східної Європи – Острозької академії ХVІ-ХVІІ століть або 30 листопада – день розгону і жорстокого побиття студентів – учасників Євромайдану в Києві у 2013 році. Адже цей день став точкою відліку, відколи наші українські студенти змушені були стати на захист незалежності української держави, навіть ціною власного життя.

Уже давно стало традицією, що 17 листопада щорічно відзначається як Міжнародний День студента. Якщо пригадати, то ця дата була запропонована у 1941 році Міжнародною Радою студентів в Лондоні на честь загиблих у 1939 році празьких студентів від рук нацистських окупантів. Незаперечно, що на сьогодні це свято визнане студентством багатьох країн, в тому числі й України. Однак, на жаль, в нашій державі немає національного свята дня студента. Разом з тим, в Російській Федерації, у так званий Тетянин день, відзначають День російського студентства на честь заснування у 1755 році Московського університету.

Студентство Острозької академії переконане, що відзначення Дня українського студента сприятиме становленню національної ідентичності студентської молоді, підніме її патріотичний дух і розкриватиме наші євроінтеграційні прагнення.

До теми:

]"Ранкова кава": гість - ректор Острозької академії Ігор Пасічник [+Відео]

Де відпочити на День студента - 2014 у Рівному [Анонс]

Найдивніші традиції святкування Дня студента






На правах реклами