Ми у Facebook
17.11.2014, 15:25

На Рівненщині відновлюють найпотужніші в світі гаубиці [+Відео]

Перед тим, як починати широкий наступ, російським найманцям варто добре подумати. Українські війська посилюються потужною технікою.
На фронт готують потужну зброю. 10 років «Піони» припадали пилом та іржавіли на військових складах. Нині в поті чола автомеханіки відновлюють царські гармати.

«На нього тільки подивитися і розумієш, що техніка потужна. Сама конструкція її - гармата - сила, яка зупинятиме ворога. Передивляємося, все перебираємо, простояла на вулиці, вода деякі деталі дуже іржаві», - розповідає слюсар-ремонтник Дмитро.

Важкі самохідні установки 2С7 виготовляли 40 років тому. Та в 90-х їх зняли з озброєння. Тепер доводиться розконсервовувати. Параметри «Піонів» вражають: надточна 200-міліметрова гармата має дальність пострілу до 50 кілометрів. Вона здатна знищити будь-які цілі.

«Цей зразок дозволяє звичайним снарядом максимально вести вогонь на 37 км, активно-реактивним – 47 км, це дозволяє гарантувати виконання Мінських угод, а також не дозволити противнику використовувати маневри, чи здійснити прохід в глибину або перетнути цю буферну зону», - каже Василь, начальник відділу військової частини.

З такою потужною технікою майстри і військові справу мають уперше. Опанувати її непросто, тому ремонтувати та керувати «Піонами» тут одразу вчаться майбутні 6 членів екіпажу кожної самохідної установки. За місяць техніку відправлять в зону АТО.

Скільки «Піонів» зберігають на складах - таємниця. Військові кажуть, їх достатньо, аби дати потужну відсіч ворогові.

Цю військову частину хотіли розформувати 6 разів. Нині тут зберігають кілька тисяч одиниць різних видів озброєння, третину вже відправили на фронт. Люди працюють у три зміни, аби відновити зіржавілу техніку та відремонтувати пошкоджену в зоні АТО. Вони не шкодують ні сил, ні часу, бо від якості їхньої праці залежить життя армійців.



До теми:

Рівнян просять повернути авіамодель, яку випробовували волонтери

На Рівненщині стріляли з ракетних комплексів «Стріла-10» [+Фото]

Ділянки для учасників АТО у Рівному [CХЕМА ГЕНПЛАНУ, ФОТО]

Джерело: fakty.ictv.ua





На правах реклами