Ми у Facebook
17.11.2014, 21:45

Рівненщина: підписантів Меморандуму про Помісну Православну церкву від Московського патріархату покарали суворими доганами

Таку інфомацію надає прес-служба Рівненської єпархії УПЦ КП. Крім того, як зазначають у єпархії - підписантам Меморандуму про Помісну Православну церкву від Московського патріархату не тільки дали суворі догани, а і поставили вимогу відкликати свої підписи.
13 листопада в області відбулася історична подія - представники 5 релігійних громад Рівненщини підписали Меморандум про утворення Помісної Православної церкви.

Його підписали: голова Рівненської ОДА Сергій Рибачок та його заступник Олександр Савчук, керуючий Сарненською єпархією УПЦ митрополит Сарненський та Поліський Анатолій, керуючий Рівненською єпархією УПЦ митрополит Рівненський та Острозький Варфоломій, керуючий Рівненською єпархією УПЦ-КП митрополит Рівненський та Острозький Іларіон, єпископ Луцького екзархату УГКЦ Йосафат, керуючий Рівненсько-Волинською та Таврійською єпархіями УАПЦ митрополит Львівський Макарій.

Православні конфесії Рівненщини підписали Меморандум про Українську помісну церкву

ВІДЕО: Очільники православних церков Рівненщини про об`єднання у Єдину Помісну Православну Церквов

Реакція Московського патріархату не забарилася - В УПЦ МП назвали цинічним утворення Помісної Православної церкви на Рівненщині.

Російські канали зняли програму про захоплення церков на Рівненщині [+Відео]

Тепер же на сайті Рівненської єпархії УПЦ КП повідомили про те, що підписантам Меморандуму про Помісну Православну церкву від Московського патріархату не тільки дали суворі догани, а і поставили вимогу відкликати свої підписи.

Подаємо текст з сайту Рівненської єпархії УПЦ КП:

Підписання ієрархами Українських Церков 13 листопада 2014 р. у м. Рівне «Меморандуму про єдину Україну та єдину Українську Помісну Православну Церкву» сколихнула усю повноту православних не тільки в Україні але й у Росії. На адресу підписантів посипались різного роду відгуки і побажання: як схвальні, так і критикуючі. Безумовно, така розбіжність у реакції і сприйнятті меморандуму свідчить про те, що бажання православним українцям порозумітися, справді порушили далекоглядні і підступні плани щодо загарбання і поневолення як політичного, так і духовного українського простору з боку «Третього Риму».

Не перестаємо говорити та стверджувати, що останні події в Україні: Майдан, анексія Криму, війна Росії на Донбасі, а найголовніше причетність до цих подій УПЦ Московського Патріархату, що не зупиняється перед кровавою жертвою великої кількості православних українців у будуванні "русского мира", - кожному здоровомислячому українцю показали, що саме церковний розбрат став причиною розділення народу і слабкості нашої Держави перед навалою ворогів. А тому природньо, що з боку Москви і її прислужників використовуються усі засоби, щоб ще більше розділити і розсварити українське супільство.

З глибоким жалем ми сприйняли негативну оцінку і критику Меморандуму з боку представника Київської митрополії в особі голови Інформаційного відділу УПЦ МП єпископа Климента, який не приховуючи свого обурення, знову звинуватив у всіх негараздах Київський Патріархат. Більше того, як стало відомо з надійних джерел, підписанти Меморандуму з боку Московського Патріархату: митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій та митрополит Сарненський і Поліський Анатолій були викликані 17 листопада 2014 року до Києва і отримали сувору догану за поставлені підписи. Також перед ними було поставлено вимогу про негайне відкликання своїх підписів. Тому припускаємо, що це може спонукати прихильників Московського Патріархату на Рівненщині до різного роду провокацій, провина за які знову буде перекладена на Київській Патріархат.

Ми глибоко стурбовані цим повідомленням, та офіційно заявляємо, що ми готові дотримуватись всіх пунктів Меморандуму, під якими ми ставили свої підписи, та надіємось, що цього дотримуються всі підписанти.

Віримо у скоре припинення ворожнечі серед православних українців, в мир і єдність нашого народу, та у реальні кроки по утворенні в Україні Єдиної Помісної Православної Церкви.

Прес-служба Рівненської єпархії





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ