Ми у Facebook
18.11.2014, 22:12

Живий нащадок Роксолани працює телеведучою [+Фото]

Українські глядачі прощаються з героями "Величного століття". Цього тижня - останні серії четвертого сезону улюбленого турецького серіалу. А нам цікаво дізнатися про реальних людей з роду легендарної українки, яка володіла світом.
Одна з останніх нащадків Гюррем Султан та Сулеймана I – колишня баскетболістка, а нині ведуча спортивних новин на турецькому телебаченні.

В її жилах тече кров легендарної українки Роксолани. Роксан – сучасна дівчина, яка виросла в Європі й не дуже афішує своє османське коріння. 30-річна Роксан Кунтер дала інтерв'ю Катерині Осадчій у Туреччині, йдеться у "Світському житті" на "1+1".

Як з'ясувалося, ця висока світлоока красуня дуже рідко говорить про своє знамените коріння, адже так її привчили батьки.

"У моїй сім'ї не прийнято було говорити на цю тему. Іноді мені розповідали, що нашій родині довелося виїхати через гоніння. Мій прадідусь з родиною жив у Парижі після революції у Туреччині, а моя бабуся народилася у Швейцарії. І коли родичі повернулися сюди, їм вдалося розпочати нове життя. Молодому поколінню не хотіли розповідати про життя у засланні. Щоб це не впливало на наше ставлення до людей тут", – пояснила Роксан.

До речі, її так назвали на честь знаменитої українки.

"Моє ім'я мені дав батько, а не матір, яка є прямим нащадком османських пращурів. Він назвав мене так, бо це частина імені Роксолана. Мій батько дуже добре знає цю історію про Роксолану. Хоча мій дідусь як дізнався, що його онучку назвали Роксоланою, був не дуже задоволений", – поділилася співрозмовниця Каті Осадчої.

Роксан народилась у Стамбулі, потім мешкала у Франції та Швейцарії. Зараз повернулась у Туреччину, де веде звичайне життя і працює ведучою спортивних новин на телеканалах NTV, А Haber. Та й її чоловік - не принц і не шехзаде - він cпеціаліст зі зв`язків з громадськістю і теж трудиться на телебаченні.


І Роксан, і її батько, Ерман Кунтер, колишній гравець національної збірної, а нині тренер з баскетболу, багато років віддали цьому виду спорту. До речі, зріст Роксан – 1,78, пише velikolepnyj.ru.

Ведуча спортивних новин на турецькому ТБ не почувається принцесою і не особливо хизується тим, що походить з великої Османської династії.



"Ні, хіба ж я мушу почуватися якось особливо через своє походження? Це ж не дає мені ніяких привілеїв зараз", – прокоментувала прапраправнучка Роксолани. Також у розмові з Катериною Осадчею вона не оминула увагою й багатосерійний фільм про її історичних родичів "Величне століття". (До речі, цього тижня на "1+1" - останні серії четвертого сезону. А з наступного - прем`єра нового турецького серіалу "Корольок - пташка співоча".)


Як з'ясувалося, Роксан пропонували зіграти головну роль, але через родичів вона мала певні умови, на які не пішли режисери стрічки. Нібито їй пропонували постільні сцени…

Зараз Роксан зізнається, що їй дуже сподобалася гра німецько-турецької актриси Мер'єм Узерлі у цьому фільмі. Вона б так гарно не зіграла, каже Роксан, у жилах якої тече кров українки Роксолани.



ПЕРЕЙТИ НА ПОВНУ ВЕРСІЮ САЙТУ

Довідково:
Османська імперія вважалась однією із наймогутніших в історії. Вона проіснувала з 1299 по 1923 рік. Під її владою перебували величезні території в Азії та Північній Африці, а також у Південній Європі. Монаршу сім`ю Османів вигнали з Туреччини у 1924 році. Лише у 50-ті роки XX века представникам династії дозволили повернутися на батьківщину, але тільки жінкам. Чоловіків не пускали у країну аж до 1974 року.

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Актриси, які зіграли Роксолану в серіалах [+Фото]
7 цікавих фактів про нову Роксолану із серіалу «Величне століття»
Ось так виглядає німецька «Роксолана» Мер'єм Узерлі - ФОТО[+Фото]





На правах реклами