Ми у Facebook
20.11.2014, 14:31

На Рівненщині підписали тристоронню угоду з ЄС та ПРООН

Влада Дубенського району підписала тристоронню угоду з ЄС/ПРООН про включення регіону до третьої фази Проекту Місцевий розвиток, орієнтований на громаду.
19 листопада в залі засідань Дубенської районної ради відбувся районний семінар Проекту ЄС/ПРООН ”Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ“. Семінар провела координатор обласного ресурсного центру Ольга Кашевська. На заході були присутні заступник голови Дубенської райради Олександр Козак, голова Дубенської райдержадміністрації Руслан Сивий, народний депутат України Олександр Дехтярчук, координатори ресурсного центру, голови сільських рад, представники громадських організацій та ЗМІ.

Координатор обласного ресурсного центру від обласної ради Ольга Воляник представила результати Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду ІІ” (МРГ) у Рівненській області. Вона розповіла, щоз липня 2011 р. до вересня 2014 р. в Рівненській області було реалізовано 47 проектів загальною вартістю 8 870 910 грн. Станом на 20 вересня 2014 р. усі проекти в області завершено. Про результати співпраці Дубенського району та Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ» ознайомила присутніх координатор районного ресурсного центру Світлана Роїк.

З 2012 року в Дубенському районі було реалізовано 8 мікропроектів на загальну суму 1 475 483,00 грн. Учасники семінару переглянули фільм про досвід впровадження МРГ в Україні.



За словами Ольги Кашевської Дубенський район є одним із найкращих партнерів в області, який вона часто ставить у приклад. Саме завдяки наполегливій праці та взаємодії громади та районної ради вдалось досягти таких результатів. Відтак, Дубенський район включений до третьої фази Проекту МРГ. Керівництво районної ради, райдержадміністрації та ПРООН підписали трьохсторонню партнерську угоду.

Ольга Кашевська розповіла про особливості третьої фази Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та ознайомила присутніх з загальним планом дій на 2014-2015 рік та на перспективу.

Однією з найістотніших переваг третьої фази проекту є збільшення частки співфінансування ЄС/ПРООН, яка становитиме 75 % вартості одного проекту, 20% фінансує місцевий бюджет та 5 % громада. Збільшується також внесок Проекту МРГ-ІІІ – 10 000 доларів на один проект. Лише чотири сільські ради в районі, пройшовши відбір на конкурсній основі, матимуть змогу реалізувати свої проекти.

Статті по темі:

Кабмін розгляне можливість запуску сміттєпереробного заводу на Рівненщині

Рівненщина: мешканці Млинівщини просять встановити зупинку

Прес-служба Дубенської районної ради





На правах реклами