Ми у Facebook
22.11.2014, 15:45

Поради рівнянам, як не впасти в ожеледицю

Головною причиною травм є падіння, які займають перше місце серед травм невиробничого характеру. Управління з питань надзвичайних ситуацій Рівненського міськвиконкому застерігає жителів міста Рівного щодо травмувань, які можливі під час ожеледиці.
Пропонуємо прості рекомендації, щоб не потрапити до травмпункту і уберегтися від значних неприємностей у період ожеледі.

Ходіть не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступайте на всю підошву. Пам’ятайте, що поспіх збільшує небезпеку слизоти, тому виходьте із будинку обережно.

При порушенні рівноваги - швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

Старайтесь падати в ожеледицю з мінімальною шкодою для свого здоров`я. Відразу присядьте, щоб знизити висоту. У момент падіння згрупуйтеся, напружте м`язи, а доторкнувшись до землі, обов`язково перекотіться - удар, спрямований на вас, розтягнеться і витратить свою силу при обертанні.

Не тримайте руки в кишенях - це збільшує можливість не тільки падіння, але і тяжчих травм, особливо переломів.

Обходьте металеві кришки люків. Як правило, вони покриті льодом. Крім того, вони можуть бути погано закріплені і перевертатися, що додає травмувань.

Пам’ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м`якої основи та без великих каблуків.

Людям похилого віку краще в "слизькі дні" взагалі не виходити з дому. Але якщо потреба змусила, обов’язково візьміть палицю з гумовим наконечником або з шипом.

Інші поради, як не падати в ожеледицю.

Нагадаємо, на Рівненщині сьогодні прогнозують снігопад, сильний вітер та ожеледицю





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини