Ми у Facebook
22.11.2014, 12:15

Рівне: щоб встановити світлофор на перехресті, де гинуть люди, потрібно 150 тисяч

Міська влада Рівного збирається замовляти проект встановлення світлофора на вулиці Макарова, де за останній час загинуло вже двоє людей.
У Рівному є 55 світлофорів, 23 з них призначені для пішоходів. Цього мало, визнає ДАІ, яке стежить за дотриманням норм безпеки руху. Але цьогоріч новий світлофор встановили лише один. Причому чомусь на околиці Рівного — на перехресті Дачної та Чорновола. Хіба що тим, що поруч розбудовується житловий комплекс "Щасливе", можна пояснити пріоритети влади міста в регулюванні дорожнього руху, пише rivnepost.rv.ua.

— Світлофор на Макарова, де є нерегульований пішохідний перехід, однозначно потрібен — бо на тому місці уже двоє людей загинуло, - каже начальник сектора організації дорожнього руху ДАІ Рівненщини Андрій Валерко. - Зверталися до нас і мешканці Льонокомбінатівської, 9, які хочуть світлофор на ділянці між двома зупинками. Варто також встановити світлофори й на вулиці Дубенській біля ЗОШ №27, при виїзді з центрального автовокзалу, на перехресті Київської-Крушельницької біля банку, на Степана Бандери-Крушельницької. Але приймати такі рішення і шукати кошти на їхнє втілення має міська влада. А ми лише наглядаємо, щоб були дотримані норми безпеки руху. Інша проблема у тому, що чимало світлофорів у місті застаріли, деяким уже по 20 років. Вони потребують заміни, бо фізично не розраховані на сучасну інтенсивність дорожнього руху.

Міський голова Рівного Володимир Хомко повідомив rivnepost.rv.ua, що вартість проекту з облаштування світлофора на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Макарова біля будинку №8 становить приблизно 150 тисяч гривень:

— Точного терміну, коли буде встановлено тут світлофор, назвати не можу, бо проект ще перебуває в розробці. Проблема у тому, що проекти світлофорів розробляє тільки одна фірма — у Львові, але вона зараз завантажена роботою. Та сподіваюся, що встигнемо до кінця року. Згодом буде світлофор і біля школи №27 на вулиці Дубенській, подбаємо і про додаткове освітлення цієї вулиці. Хоч спочатку планували з обох боків школи "лежачих поліцейських". Але не вийде — бо це магістральна вулиця. Надалі такі перешкоди покладемо скрізь, де це дозволять зробити умови. Особливу увагу приділимо вулицям біля шкіл.

До теми:

Рівне: на трагічному переході на Макарова встановлять світлофор

У Рівному з'являться "лежачі поліцейські"

Як просто сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху





На правах реклами