Ми у Facebook
28.11.2014, 11:20

Чорна п’ятниця: історія виникнення

У США розпочалася «чорна п’ятниця» - перша п’ятниця після Дня Подяки, яка триває лише один день та розпочинає сезон Різдвяних розпродажів.
Звичай влаштовувати розпродажі в цей день встановився ще в XIX столітті, а термін «Чорна п'ятниця» з'явився у 1966 році і спочатку вживався в основному на Східному узбережжі США. Через те, що День подяки приходиться на четвертий четвер листопаду, Чорна п'ятниця випадає в проміжок часу з 23 по 29 листопада.

Чорна п'ятниця не є офіційним святом, але багато працівників в цей день беруть відгул, за винятком співробітників роздрібної торгівлі, так як в цей день потік покупців істотно зростає. У Чорну п'ятницю магазини відкриваються дуже рано — близько 5 ранку, а деякі найбільші торговельні мережі — навіть опівночі. Першим покупцям пропонуються серйозні знижки — це робиться для того, щоб залучити в магазини якомога більше покупців.

Шалені знижки на Різдвяні сувеніри та подарунки, одяг, їжу і техніку – це головний атрибут так званою «чорної п’ятниці» у США. Люди займають черги задовго до відкриття магазинів. Найбільш популярними у цей день є електронна і побутова техніка, зазначають американські журналісти. Додають, що «чорна п’ятниця» з маркетингового плану зуміла стати справжнім національним святом у США.

Зазначимо, «чорною» п’ятницю нарекли правоохоронці Філадельфії у 1966 році, коли побачили, що всі головні вулиці були «завалені» машинами і пішоходами.

Статті по темі:

В Україні заборонили "Карсил" і "Фестал"


Більшість рівненських магазинів маркують товари із Росії [ФОТО]





На правах реклами