Ми у Facebook
30.11.2014, 14:00

Як у Рівному будуть боротися з бродячими собаками

ukusili.net

Резонансне вбивство собаки-інваліда Машки, а минулого тижня – спалення десяти цуценят — усе це викликає занепокоєння зоозахисників міста. Як у Рівному планують боротися з цим?!
Міський голова Рівного Володимир Хомко розповів про те, як у Рівному вирішують проблему бродячих собак та що можна зробити, щоб такі проблеми не виникали:

"Ми можемо тут вирішувати питання тільки у законодавчій площині. Якби ми навіть знали про цих цуценят, то ми б їх завезли у притулок, стерилізували і випустили би на теж місце.

Так, рано чи пізно ми собак простерилізуємо. З австрійської фірми, яка в нас вже працювала, телефонували і запитували, чи ми їх зможемо знову прийняти. Ми, звісно ж, погодилися і чекаємо, чи вони приїдуть знову. Але я хочу, щоб всі розуміли: відповідно до того законодавства, що є, ми будемо жити з безпритульними собаками багато років. Якби люди не викидали собак, безпритульних тварин не було би.

Ось днями дзвонила жінка і казала, що її вкусила стерилізована собака, а що ж ми можемо зробити? Нічого. Згідно з законом, ми простерилізували і відпустили на те ж місце.

Тому людям треба самим дивитися за своїми собаками, а знищувати їх – не маємо права. А ті вбивства, що сталися – це варварство. Можна любити чи не любити собак, але, погодьтесь, що на такі вчинки здатні тільки неадекватні люди: алкоголіки, наркомани чи психічно нездорові люди".

Cтатті до теми:

Куди звертатися рівнянам, щоб стерилізувати бродячих собак

За цей рік собаки покусали 917 рівнян





На правах реклами