Ми у Facebook
01.12.2014, 16:09

До Рівного завітав один із найвідоміших європейських професорів

Лука Мецетті

У п'ятницю, 28 листопада, до Рівненського інституту Київського університету права завітав один із найвідоміших професорів Європи в галузі конституційного права, професор юридичного факультету Болонського університету Лука Мецетті.
Як розповів ректор Київського університету права НАН України, Заслужений юрист України, професор, кандидат юридичних наук Юрій Бошицький, основна ціль приїзду до Рівного такого відомого професора, як Лука Мецетті, заключається у тому, аби показати студентам, що якщо вони хочуть бути варті чогось у Європейському Союзі, то вони повинні знати іноземні мови, а так, як вони ще й юристи, то розуміти, що з себе представляє європейська правова система, як там відносяться до справедливості, законності, верховенства права і т.д.

- Хочу наголосили, що з паном Мецетті буде підписана угода про співпрацю між Київським університетом права і Болонським університетом з метою щорічного проведення обміну досвіду. Ми хочемо, щоб наші студенти мали можливість брати участь у конференціях, які будуть проводитися у Києві та Болоньї, тому п’ять найкращих студентів зі столиці та Рівного поїдуть в Болонью, а звідти ми будемо чекати аналогічну п’ятірку учнів. Процедура обміну буде проводитися зимою чи літом, або на протязі одного семестру чи місяця під час навчального року. Варіантів безліч, - повідомив Юрій Бошицький.

Професор юридичного факультету Болонського університету (Італія) розповідав студентам різних вузів міста про основні положення конституційного права у Європі. Лекція проходила на англійській мові, адже, на думку Луки Мецетті, кожен повинен знати мінімум дві іноземні мови, а особливо, найпопулярнішу у світі мову.

- Дуже важливо українським студентам та професорам вивчати іноземні мови, тому що я знаю, що слов’янські люди мають сильніші здібності до вивчення мов, ніж більшість європейців. Це, як мінімум, 2 мови. Це просто необхідно, аби створювати хороші відносини з Європою. Я наполегливо рекомендую інтегруватися у Європейський Союз, адже Україна вже готова до цього. Також українцям потрібно активно пристосовувати Європейську конвенцію по захисту прав людини. Ще я хочу сказати, що ви можете багато чого навчитися у Європи, а вона, в свою чергу, зможе багато чого навчитися і у вас, - підкреслив Лука Мецетті.

Довідка:

Лука Мехетті – доктор філософії в галузі конституційного права, штатний професор юридичного факультету Болонського університету (Італія) по спеціалізації конституційне право та права людини. Президент італійської філії Іберійсько-Американського Інституту Конституційного права. Директор Вищої Юридичної Школи Болонського університету, професор адвокатів Болонського університету.

Професор конституційного права Комерційного Університету імені Луіджі Бокконі (Мілан). Запрошений професор декількох закордонних університетів.

Член Італійської Асоціації Конституціоналістів і член-кореспондент Аргентинської Асоціації Конституційного Права.

Член Спілки Юристів, які спеціалізуються в галузі публічного європейського права.

Член редакційних колегій декількох італійських та закордонних наукових юридичних журналів. Автор 20 книжок і понад 200 наукових статей, присвячених різним сферам конституційного права.

Отримав освіту в Італії, Німеччині та США. Володіє італійською, німецькою, іспанською, англійською та французькими мовами.





На правах реклами