Ми у Facebook
30.11.2014, 21:47

Гасла та кричалки Євромайдану, які увійдуть в історію

Жорстокий розгін Майдану в ніч на 30 листопада став різким поштовхом до загострення протистояння між протестувальниками і режимом Януковича. Вінки, плакати, прапори, стрічки та наклейки - все з гаслами та закликами про вступ у ЄС - так починався Євромайдан у листопаді 2013 року. Пригадаймо разом!
На той момент офіційним девізом Євромайдану був заклик "Україна - це Європа". Також часто можна було почути більш лаконічний - "МИ Є", де часто Є оформлюють зірочками. Останній не тільки стисло подає думку про те, що ми також Європа, але й обігрує думку - українці мають показати Європі, що вони є, існують, і з їхньою думкою треба рахуватися.

У багатьох на куртках, шапках і рюкзаках можна було побачити надписи та наклейки: "Я тут не за гроші", що свідчило про добру волю і свідомий вибір стояти на майдані.

Гасла та крилаті вислови Євромайдану у фото

Також топовими були заклики, які стосувалися чинної на той момент влади: "Зека на йолку, ПР – на нари, Уряд – у Відставку, ВР - на перевибори, Україну – до ЄС", "Революція або смерть", "Різдво без Януковича". Також можна було почути вигуки "Ганьба!", які теж звучали у сторону влади.

І, звичайно, куди ж без закликів до активної дії, таких як: "Київ виходь! Україна вставай!", що звучали відусіль.

Та найпопулярнішими гаслами, які звучали на Майдані, були такі: "Слава Україні! - Героям слава!", "Слава нації! - Смерть ворогам!", "Ми переможемо!".

Навіть грілися на Мадані за допомогою кричалки: "Хто не скаче - той москаль". При цих словах сотні-тисячі людей, які стояли на Майдані, починали стрибати.

Євромайдан має свою абетку

А ще впродовж усього періоду на майдані можна було почути і побачити на таке:

"Путяра, іди геть!"
"Путин, если любишь — отпусти"
"Путін, якщо любиш — відпусти"
"Януковича в ж...у, Україну в Європу!"
"Єднайтеся, українці, та не з москалями!"
"Ні кроку назад, позаду Москва!"
"Молодь нації - за євроінтеграцію!"
"Студенти за ЄС!"
"Зека — на нари, тоді підем на пари!"


Після трагічних подій на Грушевського у Києві весь Майдан, а згодом і вся Україна підхопили напрочуд життєствердне гасло: "Герої не вмирають". Із цими словами прощалися з героями Небесної Сотні.

Події у Криму та на Сході сколихнули всю Україну. Задля збереження цілісності держави, єдання усього народу та недопущення війни народ закликає усіх: "Ми - за єдину Україну!" та "Єдина країна - Единая страна".

Новітня історія України триває - і народжує нові гаслва. Та головне, щоб за всіма гаслами стояли конкретні справи, єднання нації задля збереження незалежності нашої держави.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ