Ми у Facebook
01.12.2014, 08:08

Рівне: колишній директор "Рівнеазоту" очолить управління Нацбанку?

Головний банкір Рівненщини Іван Чух стверджує, що чутки навколо його посади ходять вже давно

Банківські працівники Рівненщини обговорюють можливих претендентів на посаду начальника обласного управління Нацбанку. Подейкують, що нинішній начальник Іван Чух невдовзі піде на заслужений відпочинок. Зараз обговорюють кількох кандидатів, які хочуть сісти в його крісло.
Місцеві банкіри розповідають, що у 62-річного начальника Рівненського обласного управління Нацбанку Івана Чуха у січні 2015-го закінчується контракт, і що продовжувати його керівництво Нацбанку з декількох причин уже не буде. Претендентів на цю посаду називають чотирьох.

Неофіційні джерела розповідають, що головним банківським регулятором в області хоче бути директор Рівненського відділення «Укрінбанку» Віталій Дрозд, а також директор Рівненської філії «Укрексімбанку» Раїса Яроцька (раніше очолювала обласне відділення банку «Україна») та керівник філії Північно-західного регіонального управління «Банку «Фінанси та Кредит» Надія Плютинська, дружина одного з племінників знаного колись на Рівненщині та за його межами Володимира Плютинського.

Утім, головним претендентом на посаду керівника Нацбанку в області називають не їх, а Віктора Колесника, колишнього генерального директора «Рівнеазоту».

Посаду гендиректора пан Колесник втратив у жовтні 2001 року, після цього довгий час судився за поновлення на роботі, вимагаючи також виплатити йому 112 тисяч гривень. Урешті у 2009 році Верховний Суд відмовив Віктору Колеснику, і це було остаточне рішення.

Оскільки у нього не було стажу роботи у банківській сфері, а для призначення у Нацбанк він необхідний, Віктор Колесник став регіональним директором «Укрінбанку» двох областей – Рівненської та Волинської. Хоча в обох областях є і відділення цього банку, і керівники, та й посади такої раніше не було, але її нещодавно ввели. Саме Віктора Колесника бачили у товаристві колишнього голови Нацбанку Володимира Стельмаха, коли вони приїздили у рівненське управління.

Начальник Рівненського обласного управління Нацбанку Іван Чух, не називаючи жодного прізвища, каже, що чутки про його можливе звільнення та про тих, хто хоче на його місце, поширюються давно.

- У мене немає контракту на цю посаду, - одразу сказав п.Чух, - працюватиму, доки скажуть. Але поки що жодної бесіди про звільнення зі мною не проводили. На посаді начальника управління Нацбанку я з 2000 року. За останні років п’ять наслухався чимало пліток про те, хто наступний, ставлюся до них спокійно. Головне, на чому хочу наголосити: я докладу максимум зусиль, аби моїм наступником став професіонал.

На Національний банк України покладено функцію банківського нагляду і контролю за виконанням законодавства з банківської справи, нормативних актів Національного банку та економічних нормативів. Головною метою банківського нагляду і контролю є безпека та фінансова стабільність банківської системи, захист інтересів вкладників і кредиторів.

Виконуючи функцію банку банків, Національний банк України з метою підтримки стабільності банківської системи та розширення її кредитних можливостей надає банкам кредити, які використовують для задоволення тимчасових потреб банків і потреб, пов`язаних зі структурною перебудовою економіки України. Виступаючи кредитором останньої інстанції, НБУ надає банкам кредити під програми їхнього фінансового оздоровлення.


Джерело: press-centr.com

До теми:

У Рівному пікетуватимуть Нацбанк

Нацбанк оголосив неплатоспроможними ще кілька банків

На місце головного комунальника Рівного - два претенденти





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ